zomer

Heilig Hart Kerk

Zoals bekend vond in juni 2008 een groot jubileumfeest plaats ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Buurtvereniging NoorderPlantsoen. De buurtvereniging kon de kosten ervan voor een belangrijk deel zelf betalen. Om organisatorisch (nog) meer mogelijk te maken werd besloten tot samenwerking met de Super de Boer aan de Kerklaan in de vorm van een Rocks-actie. Maar dankzij een aanzienlijke bijdrage van de gemeente en dankzij meevallers, zoals sponsoring van het openluchtontbijt door dezelfde Super de Boer, was een beroep op de gespaarde Rocks niet nodig.

Eén van de actiepunten voor het buurtfeest was het weer op gang brengen van het uurwerk in de toren van de voormalige Heilig Hart Kerk aan de Moesstraat. Vanwege veel hogere herstelkosten dan begroot is het toen niet gelukt dit plan gerealiseerd te krijgen. Het bestuur wil de gespaarde Rocks nu graag gebruiken voor de gewenste renovatie van de klok. Voor de bekostiging zal overigens ook uit andere financiële vaatjes getapt moeten worden.

Boodschappen doen bij Super de Boer levert gratis spaarpunten (“Rocks”) op, die bij het afrekenen elektronisch op een spaarkaart worden geboekt. Deze punten kan men later omzetten in zgn. Rocks-vijfjes en daarmee aankopen doen bij Blokker, Intersport en enkele andere zaken. De samenwerking met Super de Boer Kerklaan houdt in, dat de klanten hun spaarpunten ten goede kunnen laten komen aan het plan tot herstel van het uurwerk. Klanten, die zelf al een Rocks-kaart hebben, kunnen bij de kassa aangeven, dat ze de punten daarvoor afstaan. Niet-spaarders kunnen dit ook laten weten.

In de winkel wordt op een scorebord het aantal gespaarde Rocks bijgehouden. Inmiddels (begin maart 2009) komt de EUR 2.000,- aan Rocks-vijfjes in zicht! De gespaarde Rocks kunnen voor de helft in contanten worden omgezet. Dat levert de buurtvereniging dus binnenkort 1.000,- op!
Hoe meer Rocks er gespaard worden, hoe groter de kans, dat de klok weer gaat doen waar hij voor bedoeld is: laten zien én horen hoe laat het is. Het bestuur van de buurtvereniging hoopt op een doorgaand en -slaand succes!

Suggesties, die bijdragen aan het slagen van de actie, zijn van harte welkom op onderstaande adressen.

Namens Buurtvereniging Noorderplantsoen:
Henk Welp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Rein Rosing (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW