zomer

Natuur & Milieu

We gingen onze cappuccino opdrinken op het bankje bij de Paviljoenvijver, toen ik een klein vogeltje tussen de Taxusstruiken zag. Ik dacht aan het Roodborstje, die we daar al eerder hadden gezien. Tot mijn verrassing was het een Goudhaantje en ik had de tijd om hem te fotograferen. Ze zijn echter constant in beweging. Deze Taxus had al allemaal zaad onder de takken.

week 5 21 JG 01week 5 21 JG 02

 

Op het moment zie je groepjes mezen en vinken rondvliegen en scharrelen tussen de bladeren. Dit is een mannetje Koolmees. 
Wat een spanning en sensatie er komt sneeuw. Er vroeg uit, want wat is er leuker dan de eerste voetstappen in de sneeuw. Ik keek 7 uur naar buiten en er was helemaal niets. Weer lekker slapen. 9 uur is het inderdaad wit met veel wind en stuifsneeuw. In de kleren en naar buiten. Wat grappig is, is dat de vijvers niet meer bevroren zijn en de watervogels hebben daardoor weer ruimte. Sneeuwpret is nog zeer beperkt, Laat staan dat er al sneeuwpoppen gemaakt kunnen worden. Maar het is in ieder geval heerlijk verfrissend.
week 5 21 JG 03week 5 21 JG 04

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW