zomer

Plantsoennieuws

In totaal 3400 mensen namen deel aan één van de lopen, waarmee de 61ste editie van deze loop mede dankzij het fraaie herfstweer, een succes genoemd mag worden. Eén van de aantrekkelijke kanten van de Plantsoenloop is dat het ook een echte familieloop is: ouders kunnen samen met jonge kinderen een korte afstand lopen. Of samen met wat oudere jeugd kiezen voor de vier of de acht kilometer. Deze keer namen er negenhonderd mensen deel aan de 4 of 8 km.Plantsoenloop 2018 1 

Traditiegetrouw stonden weer vele kinderen van 4 tot 14 jaar aan de start. “Het blijft elk jaar toch weer een feestje om met mijn leerlingen mee te doen aan deze leuke loop in Groningen”, zegt één leraar van een van de deelnemende scholen. De eerste snelheidsduivels van 4/5 jaar schoten om 11.00 uur het parcours op. Bij de anderen categorieën die volgden werd er hard gestreden voor een podiumplek.

Organisator Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 61e editie van de Plantsoenloop: “Het is elk jaar weer geweldig om alle enthousiaste lopers, jong en oud, te zien rennen door het sfeervolle Noorderplantsoen. Dit jaar heeft de Plantsoenloop een recordaantal deelnemers en daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Michelle Mencke. Wie het heeft gemist of graag op herhaling wil: de 62e Plantsoenloop staat gepland voor zaterdag 2 november 2019.

Om 14:45 uur nam Monique Koolman, bestuurslid van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een cheque van € 1.560,- in ontvangst. Het geld is middels de verkoop van pleisters, donaties van deelnemers en de aanwezige loterij op zaterdag 3 november ingezameld. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. “We zijn super blij met zo’n mooi bedrag en zijn alle deelnemers en sponsoren erg dankbaar voor hun steun en inzet”, zegt Monique Koolman van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Bron: GIC d.d. 5-11-18

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW