zomer

Plantsoennieuws

In de barokke vijver van het Noorderplantsoen zullen op zondag 13 december weer lichtbootjes varen ter gelegenheid van Wereld Lichtjesdag. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, gezamenlijk te herdenken. 

Elk jaar wordt op de tweede zondag van december Wereld Lichtjesdag gehouden. Op zondag 13 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Lichtjesdag                                                                      lichtbootjes

In de provincie Groningen wordt op vier locaties stilgestaan bij de kinderen die gemist worden. Iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat overleden is, is welkom om naar Winschoten, Eenrum, Uithuizermeeden en Groningen te komen. Er komen mensen voor wie het verlies nog kort en anderen voor wie het al langer geleden is. ‘De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbindt de aanwezigen met elkaar’.

Informatie: 

Lichtjesdag Groningen begint om 18.45 uur bij de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom, ook kinderen die hun broertje of zusje willen herdenken. De herdenking duurt tot ongeveer 19.45 uur. Als je het fijn vindt, noemen we de naam van het kind waar jij je lichtbootje voor brandt. Deze naam kan voluit genoemd worden of alleen de voornaam. Wil je dat we de naam van het kind noemen? Geef dit dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt