zomer

Plantsoennieuws

Wat vinden Stadjers van het Noorderplantsoen? Wat is er goed aan het park? Wat gaat slecht? Wat moet anders? Hierover houdt de gemeenteraad op zaterdag 29 augustus om 16.00 uur een debat in de Desdemona-tent van Noorderzon in het Noorderplantsoen.

Stadjers kunnen aan dit debat onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten meedoen. De uitkomst van het debat komt op de politieke agenda te staan. Tijdens het debat worden ook de resultaten bekendgemaakt van een enquête over het Noorderplantsoen. Meer dan 3700 Stadjers hebben aan dit online onderzoek meegedaan.

Barbecueën
“De bijeenkomst op Noorderzon is een gesprek van en met de inwoners van de stad over het Noorderplantsoen”, vertellen de initiatiefnemers Benni Leemhuis (GroenLinks), Carlo Schimmel (D66) en Amrut Sijbolts (Stadspartij). “Steeds meer Stadjers vinden de weg naar het Noorderplantsoen. Om te recreëren, te sporten of de hond uit te laten. Vooral op zonnige dagen is het druk met Stadjers die picknicken, feestjes vieren en barbecueën. Aan de andere kant zijn er de omwonenden die soms overlast ervaren. Verder is het park van monumentale waarde met archeologische sporen en een historisch ontwerp in Engelse landschapsstijl en heeft het een hoge natuurwaarde. De gemeenteraad vraagt zich nu af: Hoe breng je al die belangen in harmonie bij elkaar? En hoe zien de Stadjers de toekomst van het Noorderplantsoen?”

Beter begrip
Het doel van het debat, leggen de drie initiatiefnemers uit, is een beter begrip voor de verschillende wensen en belangen. “Plus een begin van een antwoord op de vraag hoe die belangen bij elkaar kunnen worden gebracht. We willen weten wat er leeft. En daarmee gaan we als gemeenteraad aan de slag.”

Wall
Op donderdag 27 augustus staat op Noorderzon een wall over het Noorderplantsoen. Daarop kan iedereen positieve en negatieve gedachten over het Noorderplantsoen kwijt. Stadjers kunnen bij deze wall van 16.00 tot 22.00 uur ook met raadsleden in gesprek over het plantsoen. Dat is in de zeecontainer van het inspiratiefestival Let’s Gro bij de kruising met de Kerklaan.

Desdemona-tent debat
De Desdemona-tent waar zaterdag 29 augustus het Noorderplantsoen-debat plaatsvindt, staat op de op de Kruissingel, aan de noordkant van het festivalterrein.

Uit: Stadsnieuws d.d. 25-8-2015

 

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt