zomer

Plantsoennieuws

Het gemeentebestuur heeft besloten de loslooproute voor honden in het Noorderplantsoen permanent te maken. Dit besluit is grotendeels gebaseerd op het onderzoek dat de afdeling Onderzoek&Statistiek van de gemeente Groningen vorig jaar heeft uitgevoerd in samenwerking met de buurtvereniging Noorderplantsoen, de twee andere aangrenzende buurtverenigingen en de vereniging Hondvriendelijk Groningen.

Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen: 528 passanten IN het Noorderplantsoen is gevraagd naar hun ervaringen met de loslooproute. Daarnaast is driemaal het aantal loslopende én aangelijnde honden op meerdere locaties (buiten de losloopgebieden) in het Noorderplantsoen geteld

De belangrijkste conclusies zijn:

Op basis van de enquête in het Noorderplantsoen bestaat er geen reden een eind te maken aan de loslooproute. Twaalf á dertien procent van de respondenten oordeelt negatief over de route, dit ligt ruim onder de vooraf vastgestelde criterium van dertig procent. Het overgrote deel (95%) van de respondenten ervaart geen of nauwelijks overlast van honden op of in de buurt van de route. Drie procent van de ondervraagden meldt serieuze overlast op of in de buurt van de loslooproute.

De cijfers spreken voor zich: laat de honden vrij rennen daar waar het mag!

Het complete rapport is te vinden onder de onderstaande link:
http://www.os-groningen.nl/images/stories/rapport/Onderzoek_loslooproute_voor_honden.pdf

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt