zomer

Plantsoennieuws

De barokke vijver in het Noorderplantsoen in Groningen, vol met drijvende lichtbootjes, is zondag 14 december het toneel van Wereldlichtjesdag. Het is een gelegenheid om kinderen die gemist worden, te herdenken. Elk jaar wordt op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag gehouden. Op zondag 14 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Mensen die zich verbonden voelen met een kind dat overleden is, zijn welkom om naar het plantsoen te komen. Er komen mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie het al langer geleden is. ‘De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbindt de aanwezigen met elkaar’, weet de organisatie uit ervaring.


Lichtjesdag Groningen begint om 18.45 uur bij de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom, ook kinderen die hun broertje of zusje willen herdenken. De herdenking duurt tot ongeveer 19.45 uur. De lichtbootjes worden uitgedeeld.

Lichtjesdag

 

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt