zomer

Plantsoennieuws

Persbericht 

De barokke vijver in het Noorderplantsoen in Groningen, vol met drijvende lichtbootjes. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, te herdenken.

Elk jaar op de 2e zondag van december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit jaar op zondag 14 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Als u zich verbonden voelt met een kind dat overleden is, dan bent u van harte uitgenodigd. Er komen mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie het al langer geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbindt de aanwezigen met elkaar.

We herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” ten gehore gebracht. Dit jaar door het duo Joline en Steffan.

Lichtjesdag Groningen begint om 18.45 uur bij de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Ook voor kinderen die hun broertje of zusje willen herdenken is een lichtbootje aanwezig. Vanaf 18.30 – 19.45 uur is iedereen welkom. En het herfstweer houdt ons niet tegen. Heel graag tot dan!

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt