zomer

Plantsoennieuws

Op mooie zomeravonden is druk en gezellig in het Noorderplantsoen. Prachtig om te zien hoe zo'n beetje heel jong Groningen recreëert in het park: chillen, studeren, sporten, drinken en barbecuen. Met dat warme weer ontstaan ook (kleine) problemen. Dat er veel afval blijft liggen ondanks de grote (extra) afvalbakken, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Dienst Stadsbeheer is er 's ochtends heel op tijd bij om andermans rommel op te ruimen.

Problemen zijn er met de (wegwerp)barbecues, die zonder ondergrond van steen of metaal gebruikt worden op de grasvelden. Er zijn alweer tientallen flink verbrande plekken in het gras van de speelweide, het hondenveld en het muziekkoepelveld aangetroffen. Als het nog een tijdje mooi weer blijft, zou een volledig geblakerde grasvlakte dreigen.

Gelukkig heeft de gemeente op aangeven van de buurtverenigingen om het plantsoen actie ondernomen. Er liggen sinds 1 juli zogenaamde BBQ-tegels op de speelweide en het hondenveld aan de Oranjesingel. De borden waarop vermeld staat dat er uitsluitend op de BBQ-tegels mag worden gebarbecued worden nu gemaakt en binnenkort geplaatst. We zijn benieuwd of dit effect heeft op de kwaliteit van de grasmat!

Jorien Bakker, bestuurslid

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt