zomer

Plantsoennieuws

Na een succesvolle editie op het Amsterdamse Museumplein komt Damn Food Waste naar Groningen. Door te koken met voedsel dat anders zou worden weggegooid vraagt de organisatie aandacht voor het thema voedselverspilling. Op 28 juni tussen 12:00 en 16:00 is iedereen welkom om gratis te komen lunchen in de speelweide van het Noorderplantsoen.

 

Tijdens de gratis megamaaltijd van Damn Food Waste vorig jaarin Amsterdam schoven ruim 6500 mensen aan. Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet. Deze zomer gaat Damn Food Waste on tour, want voedselverspilling verdient het om onder de aandacht te blijven van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten. De organisatie doet verschillende Nederlandse steden aan en Groningen heeft de primeur. Damn Food Wast werkt nauw samen met ondernemers en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder Youth Food Movement (YFM) Groningen, de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank.

Groentekontjes
Naast de gratis lunch is er op deze zomerse dag live muziek en een informatiemarkt waarop lokale en landelijke initiatieven vertellen hoe zij voedselverspilling tegengaan. Kweek je eigen plantjes van groentekontjes bij Waste Watchers, maak smoothies op de blender bike van Kokotoko, bak koekjes van oud brood bij Puur of ruil voedsel op een food share shelf.

Kom zaterdag 28 juni van 12.00 tot 16.00 uur naar de speelweide in het Noorderplantsoen!

Uit: Stadsnieuws 23 t/m 26 juni 2014

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt