zomer

Plantsoennieuws

 Zaterdag 19 april hebben zo'n 25 buurtbewoners onder een stralend zonnetje weer hun best gedaan om andermans troep uit het Noorderplantsoen op te ruimen.  Dat viel dit keer nog helemaal niet mee omdat een week eerder al een ploeg met Lentekriebels door het plantsoen was gegaan. En die had goed werk geleverd: veel meer dan zo'n 4 à 5 volle vuilniszakken hebben we niet opgehaald. Terwijl dat er normaal gesproken toch altijd een stuk of 20 zijn. We kunnen wel stellen dat het plantsoen in geen tijden zo schoon is geweest als zaterdag 19 april, om een uur of half een 's middags.

Dat kon ook de pers constateren, want niet alleen Rosa Timmer van het Dagblad was aanwezig, maar ook Derk Bosscher van RTV Noord. Het kan niet anders of in oktober melden zich nog meer vrijwilligers. En aangezien niemand dan last heeft van lentekriebels halen we dan gewoon weer minimaal 20 volle vuilniszakken op.

Iedereen wordt hartelijk bedankt voor het meehelpen!

Tineke en Tonny Evers en Ronald Kaatee

Naschrift redactie: het was de bedoeling dat buurtbewoner en ecoloog Jan Doevendans de schoonmaak met zijn aanwezigheid zou opluisteren. Tot zijn spijt moest hij echter verstek laten gaan. Hij schreef ondermeer: ‘Om buurtgenoten toch even 'n paar leuke dingen mee te geven voor hun inzet op zaterdag heb ik 'n inleidinkje op papier gezet.' Voor dat 'inleidinkje' zie de bijlage!

Inleiding Jan Doevendans

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt