lente

Plantsoennieuws

hondenposter kleinVoor iedere hondenbezitter die graag wandelt op de nieuwe loslooproute

Sinds november 2013 wordt in het Noorderplantsoen te Groningen een proef gehouden met een loslooproute voor honden. Voor de hondenbezitter is het van belang dat deze proef uiteindelijk wordt omgezet in het definitief toewijzen van deze route voor loslopende honden. Helaas komen er vanuit de diverse hoeken klachten. Maar daar is iets aan te doen! Op 15 april a.s. start Hondenschool Stadspark op uitnodiging van de buurtvereniging Noorderplantsoenbuurt met een korte praktijkgerichte cursus, gericht op probleemloos wandelen in het Noorderplantsoen.

Het Noorderplantsoen is een van de populairste recreatiegebieden van Stad. De loslooproute kent daardoor een aantal knelpunten voor honden en hun baasjes. Er zijn twee oversteekplaatsen waarbij rekening gehouden moet worden met verkeer, er liggen vijvers met eenden en ganzen en binnenkort ook weer zwanen, je passeert een speelplaats, er wordt op mooie dagen veel gepicknickt, en tot slot kunnen ook joggers en fietsers onbedoeld een hoop opwinding bij de honden oproepen.

In de cursus wordt gefocust op deze knelpunten. Hoe zorg je ervoor dat jij als eigenaar ook echt de baas blijft over de hond, en hij goed naar je luistert.

De 3 lessen vinden plaats in het Noorderplantsoen, op diverse plekken langs de loslooproute. Zo kan er met de hond precies daar getraind worden waar de moeilijkheden zich voordoen.

Cursusinformatie

De cursus wordt gegeven door Sietske Luytema (Hondenschool Stadspark). En bestaat uit 3 lessen van anderhalf uur. De lessen worden gegeven op dinsdagen van 17:00 tot 18:30 uur in het Noorderplantsoen.

Kosten: 30 euro. Maximaal 8 deelnemers, dus wees er snel bij.

Opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 050-8200381

Lesdata:

  • Les 1: 15 april
  • Les 2: 22 april
  • Les 3: 29 april

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt