zomer

Plantsoennieuws

De rosse vleermuisOp vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 organiseert de Vleermuiswerkgroep Groningen in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie elke avond een vleermuisexcursie ter gelegenheid van de Nacht van de Vleermuis. Om de excursies met de corona afstandsregels mogelijk te maken heeft de Vleermuiswerkgroep speciaal extra detectoren aangeschaft. Daardoor is er één vleermuisdetector aanwezig per twee personen en zal iedereen het geluid van de vleermuizen goed kunnen horen.

Op vrijdag 28 augustus is er een excursie in het Sterrebos, op 29 augustus in het Noorderplantsoen en op 30 augustus wordt het Stadspark verkend.

Overdag zie je ze niet, maar bij het vallen van de avond worden de vleermuizen wakker en vliegen ze razendsnel rond op zoek naar insecten. Met een batdetector kunnen de vleermuizen aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkend worden en kan hun soort worden bepaald. In alle parken verwacht de Vleermuiswerkgroep minimaal drie verschillende soorten vleermuizen te kunnen spotten. 

Aanmelden
Deelname aan de excursies kan uitsluitend na aanmelding vóór drie uur op donderdagmiddag 27 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van de voorkeur en het aantal deelnemers. Het maximale aantal deelnemers per excursie is beperkt tot 20 personen met 10 detectoren. Kosten voor deelname: volwassenen € 5,00; kinderen € 2,- , te betalen met gepast geld. Er is geen wisselgeld.

Tijd en plaats
De excursies beginnen om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De excursie door het Sterrebos begint bij de entree van het park ter hoogte van Hereweg 95, Groningen. De excursie door het Noorderplantsoen begint bij de 2e vijver ter hoogte van de Grote Leliestraat. In het Stadspark begint de excursie bij de kiosk naast de kinderboerderij. 
Meer informatie  is te vinden in de groene agenda van de natuur en milieufederatie https://nmfgroningen.nl/meedoen/op-pad-met-de-groene-agenda  of www.nachtvandevleermuis.nl.

Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgezegd.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW