lente

Plantsoennieuws

imagesDe eerste kaarten voor de 29e editie van Noorderzon gaan tussen 15 en 22 mei 23.59 uur in de verkoop. Het gaat om de early bird verkoop van zeven voorstellingen. Een van de voorstellingen waarvoor je dan kaarten kunt kopen, is Space van het Canadese gezelschap Socalled & friends. Dit ‘absurde poppentheaterstuk’ vormt ook de opening van het Noorderzon Performing Arts Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 25 augustus. 

Noorderzonfans kunnen vanaf 15 mei ook alvast kaarten kopen voor bijvoorbeeld het circustheater Gravity and Other Myths, het Noordpool Orkest met Ruben Smit en Dragon van Guillermo Calderon, de Europese première van een van Chili’s meest toonaangevende regisseurs. De rest van het programma van Noorderzon wordt spoedig bekend gemaakt.

 

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. De early bird verkoop voor de zeven voorstellingen gaat 15 mei vanaf 12.00 uur van start via noorderzon.nl. Dan worden maximaal 75 procent van de kaarten verkocht. Op 15 juni gaat de kaartverkoop voor het hoofdprogramma van start. Vanaf 15 juli kun je voor alle voorstellingen kaarten kopen.

Noorderzon is een combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Hieronder een opsomming van de zeven voorstellingen waarvoor de kaarten vanaf 15 mei verkrijgbaar zijn. Kaartverkoop gaat via  www.noorderzon.nl. 

Socalled & Friends | Space – The 3rd Season(CA)| Noorderzon opent met pluizig bosdierenorkest dat het heelal verkent in krankzinnig poppentheaterstuk

Sidi Larbi Cherkaoui & Colin Dunne |Session(BE/IE) - Unieke intieme mix van twee roemruchte choreografen

Gravity and Other Myths | Out of Chaos…(AUS) - Onverschrokken circustheater vol zelfspot keert terug

Noordpool Orkest & Ruben Smit | WADlive(NL) – Première van betoverende filmhommage aan het wad met 42-koppig Noordpool Orkest

Half Straddle | Is This A Room(VS) - Verontrustende real-life toneelthriller over het Trumpiaanse tijdperk

Guillermo Calderon | Drágon(CL) – Europese première van één van Chili’s meest toonaangevende regisseurs vol humor, politieke strijd en de rol van kunst.

Ambiguous Dance Company | Rhythm of Human| (KR) – Hoogstaande Zuid-Koreaanse dans met K-pop-invloeden en een grote knipoog.

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt