lente

Plantsoennieuws

baggerenVanaf februari tot eind april worden de vijvers in het Noorderplantsoen uitgebaggerd. Bladeren en takjes die in de vijvers terechtkomen vormen slib. Dit onttrekt zuurstof aan het water. Door het slib weg te halen verbetert de waterkwaliteit in de vijvers en daar profiteren waterdieren en -planten van. Ook zijn de vijvers belangrijk bij het afvoeren van regenwater, daarom moeten ze steeds diep genoeg zijn.

Het slib wordt uit de vijvers gehaald met een boot en een kraan. De kraan laadt de bagger in vrachtwagens. Dat betekent dat vanaf half februari tot eind april op werkdagen vrachtwagens door het plantsoen en door de buurt rijden. Op drukke momenten en plekken zet de aannemer verkeersregelaars in om deze transporten veilig te laten verlopen.

Donderdag 24 januari is er in Het Kasteel, Melkweg 1, een informatiebijeenkomst over deze werkzaamheden. Belangstellenden kunnen van 17.00 uur tot 20.00 uur langskomen. Medewerkers van de gemeente Groningen en van baggerbedrijf Ippel Dredging vertellen over de werkzaamheden en beantwoorden vragen.

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt