zomer

Opinie

Ik vond ’m dapper, de ingezonden brief van Michel Oosterveld in het vorige nummer van de buurtkrant. Kort gezegd komt zijn standpunt erop neer dat het theaterfestival Noorderzon prachtige jaren heeft gehad in het Noorderplantsoen, maar nu te groot is geworden voor het park.

Je moet het maar durven opschrijven over zo'n populair festival, in een tijd waarin veel zo niet alles draait om vermaak en de gemeentelijke marketing op volle toeren draait om dit soort ’events’ tot ver buiten de gemeentegrenzen te promoten. Hulde aan deze buurtbewoner! En hij heeft wel een punt. Toch? Het plantsoen is - in het hoogseizoen - ruim een maand niet op normale wijze te gebruiken (wandelen, spelen, hond uitlaten etc.). Na afloop van die maand liggen de gazons er - in het mooiste deel van de nazomer/herfst - bij als onaantrekkelijke moddervelden. Daar komt bij dat het theatrale vertier, waar het allemaal om begonnen was en is, de laatste jaren steeds meer is verplaatst naar locaties buiten het plantsoen, waardoor het park vooral een feestterrein is geworden. Wat wel weer een hoop gezelligheid en reuring voor de buurt oplevert. Maar misschien ook meer overlast.

Wat vinden wij buurtbewoners eigenlijk van deze ontwikkelingen bij Noorderzon? Vinden we er iets van? Of hebben we er niks van te vinden, als buurt? Wat vindt u? Reacties zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Annejet Dijkstra

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW