zomer

Opinie

De wonderen zijn de wereld niet uit op onze ledenvergadering

Hetzelfde bestuurslid dat mijn vrouw uit de werkgroep buurtvisie wilde zetten omdat ze de wettelijke plankaart bij de buurtvisie wilde aansluiten, kwam met een plankaart aanzetten! “Nieuwe kaart, alles blijft bij het oude, alle hoogtes”, zei hij vergenoegd. Ik vroeg dapper: hoe zit het met de psychologische hoogte van 16 meter die in de buurtvisie is gesmokkeld, en die de leden tijdens de vorige ALV met hun stem goedkeurden? Door deze vraag raakte de voorzitter de kluts kwijt, hij riep: “Waarom heb je een witte jas aan? Waarom heb je een witte jas aan?” Ik keek naar mezelf, ik had nog steeds mijn vertrouwde zwarte jas aan. Ik herhaalde mijn vraag een beetje anders. “Waarom is het bestuur voorstander van 16 meter hoogbouw en geeft zij geen antwoord op deze vraag?” “Deze vraag is niet meer relevant, op bepaalde plaatsen moet 16 meter hoog kunnen”, zei het bestuurslid met de plankaart.

Ditzelfde bestuurslid, en een ander, die ook voor 7 verdiepingen in onze buurt was, voeren nu namens onze buurt gesprekken met de gemeentelijke ambtenaar van ROEZ, die tijdens de laatste ALV antwoordde dat ze niet wist wat hoogbouw is. Een ambtenaar van ROEZ die niet weet wat hoogbouw is!? Arm rustiek buurtje van ons. Maar hoe hoog is nou 16 meter? Voor een mier is 16 meter zeker hoog, maar volgens ons buurtbestuur is 16 meter voor een mens laag. Vragen over 16 meter hoog mag je aan onze buurtbestuurders niet stellen, want dan sluiten ze de buurtvergadering, wat ze gisteren ook deden.

Lieve bestuurders, hoe zit het nou met die 16 meter hoog? Waarom zijn jullie daar niet tegen? In wiens achtertuin, voor wiens raam, in wiens straat worden zulke 16 meter hoge monsters geplaatst, ofwel gebouwd. Wij hebben in de Noorderplantsoenbuurt een wonderbaarlijk bestuur. Zo rijk, dat ze geld, bestemd voor de buurt, aan de gemeente teruggeeft, en wonderlijk hier ook nog trots op is. Wonderlijk hoe je van honden aan de lijn loslopende honden krijgt, van gratis parkeren betaald parkeren. En wonderlijk hoe van 409 stemmers tegen hoogbouw voorstemmers van 16 meter hoogbouw worden gemaakt.

Laten wij als buurtbewoners de wonderen van ons bestuur en de gemeente in de gaten houden, en bezwaar ( zienswijze) indienen als het nieuwe bestemmingsplan in onze buurt monsters toelaat.

Gabor Lodi senior (14-11-2013)

P.S. Twee eerdere artikelen over de dreigende hoogbouw in onze buurt ,die per abuis niet in de vorige buurtkrant zijn geplaatst, zijn hieronder te vinden.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW