zomer

Buurtnieuws

Vandaag of morgen valt een brief van de gemeente over de voorgenomen bomenkap op onze mat. Daarin staat dat we woensdag 31 januari tussen 17 - 19 uur zijn uitgenodigd voor een 'inloop', om onze vragen te stellen.  
 
P1040727 600 x 450      Is dit, foto gemaakt in de Plantsoenstraat, de toekomst?
 
Gisteren had ik contact met Gerard van de Poll, voorzitter van onze buurtvereniging. Omdat het stil bleef van de kant van de gemeente, heeft hij contact opgenomen met Jans Oeben (gemeente). Lang verhaal kort: de gemeente is van plan om na de vergunningverlening te onderzoeken of inderdaad àlle 103 bomen vanwege de werkzaamheden moeten worden gekapt, of minder...  Hoe dan ook, in de brief wordt waarschijnlijk enige toelichting gegeven en we worden dus uitgenodigd voor die 'inloop' op 31 januari a.s. Dan weten jullie dat alvast!
 
Laten we samen gaat, als buurt!
Dat gaan we natuurlijk ànders doen: in plaats van dat wij ieder -per persoon- onze vragen stellen tussen 17 en 19 uur, stel ik voor om als buurtgenoten allen tegelijk te gaan. Zodat we allemaal tegelijk één en hetzelfde verhaal over de bomenkap horen en onze vragen kunnen stellen. Daarom stel ik voor om allen om 17.30 uur op de in de brief aangewezen lokatie aanwezig te zijn.
Zegt het voort, als je buren spreekt, via jullie straat-app, e-mailgroep, etc.!
 
Voorbereiding
Ik stel voor om maandag 29 januari om 20.30 uur met een aantal buurtgenoten in De Bres om tafel te gaan om die inloop-bijeenkomst van onze zijde voor te bereiden. Sinds de vergunning-aanvraag bekend is geworden, ben Ik (waarschijnlijk als lid van het Noorderplantsoenbuurt/Groenste Buurt-team) door meerdere bezorgde buurtgenoten benaderd. Superfijn dat jullie ook het groen in de buurt willen behouden! We zijn immers juist in actie gekomen om -samen met jullie/buurtgenoten- onze buurt juist nog méér te vergroenen!
Wie wil samen om de tafel om 31/1 enigszins voor te bereiden?
 
Uiteraard ga je de 31ste ook gewoon je eigen vragen stellen, opmerkingen plaatsen, bezorgdheid tonen o.i.d.!
 
Kom je 31 januari?
Hoe meer buurtgenoten uit het 'bomenkapgebied' -Kerklaan, Stadhouderslaan, Louise Henriēttestraat, Kloosterstraat, Koninginnelaan, Verlengde Grachtstraat, Plantsoenstraat, Baanstraat, Kolfstraat, Selwerderdwarsstraat en Selwerderstraat- aanwezig zijn, hoe duidelijker het is dat we betrokken willen zijn bij wat er in onze buurt staat te gebeuren!
 
Bericht: Carla Veldhuis, m.m.v. Gerard van de Poll, voorzitter Buurtvereniging Noorderplantsoen

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt