zomer

Buurtnieuws

 Plantsoenbrug

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 1 oktober a.s. is de Plantsoenbrug over het Reitdiep afgesloten voor het verkeer. De stremming komt door een reparatie aan de leuning en onderhoud aan deze monumentale brug uit 1937. Door een aanrijding raakten de brugleuning en het natuurstenen brugdeel beschadigd. De gemeente combineert de reparatie van deze schade nu met onderhoud aan de brug. De smeedijzeren leuningen van de brug worden tijdelijk vervangen door noodleuningen. De leuningen worden in de werkplaats opnieuw in de verf gezet. Reparaties aan de stenen onderdelen van de brug worden op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober ter plekke uitgevoerd. Ook de aansluiting van de brug op het wegdek wordt aangepakt. De brug hoeft dan op warme dagen niet meer gekoeld te worden om uitzetting van het brugdek tegen te gaan.   

 

De Plantsoenbrug is gestremd voor al het verkeer vanaf zaterdag 30 september 06.00 uur tot zondag 1 oktober 20.00 uur. Voor automobilisten, fietsers en voetgangers staan omleidingen met borden aangegeven. De aannemer probeert tijdens de werkzaamheden de overlast voor de omgeving te beperken. Maar enige geluidsoverlast tijdens het werk aan de brug is niet te voorkomen. De leuningen worden later teruggezet. Dit gebeurt overdag en zonder dat de weg afgesloten hoeft te worden.

Namens de gemeente wordt het werk begeleid door Sibrand Wichertjes. Met hem kunt u contact opnemen als u vragen heeft over de geplande werkzaamheden. Hij is bereikbaar via 14 050 en via e-mail:sibrand.wichertjes@groningen.nl  Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober kunt u met vragen over het werk aan de brug contact opnemen met firma Rusthoven via telefoon (050) 3181877.

Bericht: gemeente Groningen

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt