zomer

Buurtnieuws

Lopende zaken
Sinds de buurtkrant van juni zijn er geen noemenswaardige nieuwe ontwikkelingen wat betreft bevingschade-zaken in ons buurt. Een aantal cases in onze portefeuille zijn aangemeld voor behandeling via de Arbiter. De werkgroep heeft de arbiter aangeboden om de behandeling van arbitercases in onze wijk te faciliteren middels een bezoek op één dag en een redelijk voorstel voor afhandeling. De arbiter heeft hiermee ingestemd en zo zal de arbiter in september een aantal adressen bezoeken en gelijk uitspraak doen.

Voucher

Diverse buurtbewoners die eerder een schade meldden, ontvingen van het CVW een brief met aanbod van een ‘voucher’. De voucher is een tegoedbon die kan worden ingewisseld bij een aannemer voor herstelwerk tot een bedrag van 1.500 euro. N.B.: u krijgt zelf geen geld uitgekeerd en kunt ook geen gebruik maken van de meerwaardesubsidie. Bovendien houdt de voucher een finale kwijting in voor de in het expertiserapport gemelde schades. Ontving u een voucher? Als uw schade beperkt is en/of als een relatie met bevingen lastig aantoonbaar is, vraag dan een offerte op bij een aannemer en accepteer desgewenst de voucher. Zie ook: https://www.centrumveiligwonen.nl/schone-lei

Schikkingsvoorstel
In een aantal schadegevallen heeft het CVW zich gemeld met het voorstel om een individueel schikkingsvoorstel te maken. Hierbij wordt niet meer gekeken naar de vraag of de schade wel of niet bevingsgerelateerd is, maar doet het CVW een aanbod voor vergoeding. Dit bedrag wordt wel uitgekeerd. Bij schikking kan geen gebruik worden gemaakt van de meerwaardesubsidie. Ook hierbij is sprake van finale kwijting.

Heeft u vragen over uw lopende schadetraject, neem dan contact op met de Werkgroep Bevingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Johan Oord en Marieke Timmer

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW