zomer

Buurtnieuws

De jaarlijkse buurtmarkt in het Noorderplantsoenbuurtje groeit bijna uit z’n (goochel)jasje door alle bruisende activiteiten op handen. Steeds met als hoofddoel hergebruik van spulletjes in een gezellige sfeer. Geweldig! Buurtrommelmarkt afbeelding

Hiermee herinneren we jullie er aan dat we op 1 juli a.s. de Buurtmarkt gaan houden van 13.00 -17.00 uur op de stoep voor je eigen voordeur. De flyers komen een dezer dagen in de brievenbus die je eventueel voor het raam kunt plakken. Half juni staat het evenement tevens in de Buurtkrant! Alle voorgaande info over deze buurtmarkt staat inmiddels breed uitgemeten op het web - zie onderstaande links - en wordt ook zo nu en dan bijgewerkt en ververst:  check hier dus af en toe als je iets wilt weten. En delen al het u blieft! Mocht de tekst werkelijk je vragen niet beantwoorden mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Kleren, huisraad, boeken, plantjes, speelgoed, lekkers uit eigen keuken en kunstzinnige activiteiten mogen allemaal een plekje krijgen op eigen meegebrachte tafel of kleed. Daarnaast komen er goochel workshops bij Eisso Post aan de Selwerderstraat 37 die neerkomen op regelmatig op deze middag steeds een halfuurtje truucjes doen met kinderen en volwassenen, zal er klingelbellend een bakfietsje met gezonde snacks&smoothies “den Backfisch” rondrijden om den buikjes te vullen,  kun je ranja en thee drinken in de Kloosterstraat aan de ‘Pickwicktafel’ . Maar dan!

Op de markt heten Marieke Timmer en Milena Stanojevic-Bergink jullie van harte welkom om in huis te komen kijken bij een aantal buren (inmiddels 14 mensen hebben zich  opgegeven om hun huis van binnen te laten zien), een nieuw en spannend initiatief dat plaats heeft tijdens de rommelmarkt middag. Er gaan hiervoor 2 groepen wandelen om 15.00 uur vanaf de Verlengde Grachtstraat no 21 te starten en ook aldaar (vanaf 13.00 uur) in te schrijven. Er zal een gluren-bij-de-buren raamposter herkenbaar voor het raam hangen en een tafeltje buiten staan waar je je kunt inschrijven als je mee wilt  lopen. Het initiatief is gratis. Maximaal 24 personen mogen mee, te verdelen over 2 routes van elk over 7 verschillende  woningen om binnen te komen kijken. Beide routes eindigen na zo’n anderhalf tot 2 uurtjes wandelen door de buurt ongeveer om 17.00 uur bij de Bres. Je kunt dus alleen mee na aanmelding. Aanmelden is al eerder tevens mogelijk via de mail. Vanaf 12 juni kun je reserveren (niet eerder) op de mail van  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Komt dat  dus meemaken! 

Dan is er ook nog eens een zeer leuk initiatief ontstaan bij Krul voor de deur en dat klinkt als volgt: op de hoek van de Selwerderstraat en de Selwerderdwarsstraat is er een plan om een klein podium op te zetten door Martijn Blijswijk, waar wat leerlingen van Villa Ka en anderen (ook de mensen die aanwezig op de markt incl de buurtmarkt-cie) lekker kunnen zingen met een mp3tje op de achtergrond. Ook openen zij daar op die dag de kersverse zangschool op hun nieuwe locatie (bij Krul in het huis). Kortom een lekker stukje muziek waar iedereen zich voor aan kan melden om te zingen! Dit zal  plaats vinden van 13.00 tot ongeveer 16.30 uur tijdens de rommelmarkt festiviteiten. Rond  16.00 uur zal ter afsluiting gezongen worden met een hapje/drankje uit Den Backfisch erbij om daarna op te ruimen en bij de Bres het een en ander “af te roomen” . Verzamelen dus.

Info en opgeven voor het zingen: Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en web: www.zangschoolvillaka.com

Mogelijk komt er ook nog ergens een Groenste Buurt kraampje en zal er op ander plekken wellicht ook nog gezongen worden met een 'open mic’ waar wie wil en kan enzovoorts. En meer dat we laten afhangen van ieders creativiteit en spontaniteit! Vanaf 17.00 uur is er de mogelijkheid tot het afsluiten van de gezellige rommelmarkt sfeer met een borreltje/kopje thee bij de Bres voor wie zin heeft! Een soort buurtborreltje voor iedereen dus.

We nodigen jullie van harte uit met zijn allen sfeer te (s)maken en tot ons te nemen en vrienden en familie mee te nemen en een uitbundige dag te vieren!

Volg de info op FaceBook (= een nieuwe pagina) of onze NoorderPlantsoen website en zegt het voort!

http://www.noorderplantsoen.nl

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017483460957&fref=ts

of zoek op facebook op: Buurtmarkt en Noorderplantsoen 

B-there on B-day! We rekenen op jullie!

De warme groeten namens de BuurtRommelCIE,

Ada B (coordinator), Patrick S, Annemarie v B, Ineke K en Marieke T

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW