zomer

Buurtnieuws

CU on B-day!????

Heel even spande het er om of er een buurtmarkt-commissie zou opstaan dit jaar maar met zijn vijven hebben we de schouders eronder gezet en weten te realiseren wat hopelijk tot een fijne en goede jaarlijkse traditie zal gaan leiden: de Buurtrommelmarkt in de Noorder Plantsoenbuurt, trouwens steeds weer door afwisselend aangemelde vrijwilligers in touw gezet! Steeds met als hoofddoel hergebruik van spulletjes in een gezellige sfeer.

Gegevens Buurtrommelmarkt:  

rommelmarkt afbeelding 400x570- zaterdag 1 juli van 13.00 tot 17.00 uur
- in het 'vierkantje' tussen Selwerderstraat, Plantsoenstraat, Kloosterstraat en Verlengde Grachtstraat
- op de stoep voor de eigen voordeur

Plaats:
Het gaat plaatsvinden in het vertrouwde quadrant  van het Lopend Vuurtje en de volgende straten doen mee: Verlengde Grachtstraat, Plantsoenstraat, Kloosterstraat, Selwerderstraat en de tussenliggende straten: Kolfstraat, Baanstraat en de Selwerderdwarsstraat.

 

Hoe kan ik meedoen? 
Het is niet nodig je hiervoor op te geven.
Woon je in een andere straat? Geen punt!
Ook bewoners uit omringende straten zijn natuurlijk van harte welkom om erbij te komen zitten en/of te komen buurten om te genieten van al het aangebodene. Gewoon met je spullen hop naar buiten!
Mocht je naar een plekje zoeken om van buiten binnen de stratenkring te komen zitten: zolang we niemand/elkaar niet storen is het al helemaal okee! We rekenen op een spontaan en gezellig samenzijn in overleg!

 

Wat is er te vinden op de Buurtrommelmarkt?
Kleren, huisraad, boeken, plantjes, speelgoed, lekkers uit eigen keuken en kunstzinnige activiteiten mogen allemaal een plekje krijgen op eigen meegebrachte tafel of kleed. Daarnaast komt er een googhel workshop bij Eisso Post, zal er een bakfietsje met gezonde snacks&smoothy’s rondrijden, komt er hoogstwaarschijnlijk live-muziek en/of zang, kun je ranja en thee drinken in de Kloosterstraat bij de ‘pickwicktafel' en kun je je ook alvast bij Marieke opgeven om te komen  “Gluren bij je Buren” een nieuw en spannend initiatief. Maar daarover later meer.

Komt allen!
Dus: heb je zin om de ‘koninningedag-achtige sfeer’ uit te breiden met straatvoetbal, huisdier aaien, een orginele grabbelton,  bellenblazen, catwalk, verkleden, dans of nagellakken, bloemen ruiken&raden, oudhollandse spelen zoals zaklopen, penpoepen, slakkenraces of je eigen thema speurtocht uitzetten, je bakt pannenkoeken op straat, zet thee uit je tuin of je doet een eenvoudige act zoals het benodigde mooi weer bestellen: we juichen het allemaal ten zeerste toe! Vooral als ook de volwassenen mogen deelnemen.

Het zou echt heel leuk zijn met zijn allen sfeer te (s)maken en tot ons te nemen!

Het is gratis toegankelijk uiteraard maar handelaren zijn beslist niet gewenst. Wel je vriendinnen en familie daarentegen, die zijn van harte welkom. En zelf na afloop je stukje straat opruimen, wat natuurlijk voor zich spreekt.

Volg de info op FaceBook of onze Plantsoenwebsite:
Noorderplantsoen website
Facebookpagina van de Buurtrommelmarkt

CU on B-day! We rekenen op jullie!

De warme groeten namens de BuurtRommelCIE
Patrick, Annemarie, Ada, Ineke, Marieke

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt