zomer

Buurtnieuws

Beste bewoners van de Kerklaan, Baanstraat, Kolfstraat, Plantsoenstraat, Selwerderdwarsstraat, Verlengde Grachtstraat en Selwerderstraat en overige geïnteresseerde buurtbewoners,

Ieder jaar in de lente organiseert de gemeente Groningen een Lentekriebels-actie (zie ook https://gemeente.groningen.nl/minder-afval-dankzij-mij). Tijdens deze actieweken kun je met een groep je buurt schoon en vrij maken van zwerfafval. Van de gemeente krijg je materialen in bruikleen en een aanvullend subsidiebedrag.  De afgelopen jaren hebben we met een aantal bewoners aan deze actie deelgenomen en dat was een groot succes! Daarom gaan we het dit jaar opnieuw organiseren. 

Lentekriebels

We doen het als volgt: eerst verzamelen we samen zwerfafval, vegen de straat en poten wellicht weer wat plantjes in geveltuintjes en boomspiegels en na afloop drinken we een borrel op de schone buurt. Het blijkt altijd weer een leuke middag te zijn: na afloop is niet alleen de buurt schoon maar heb je ook je buren en buurtgenoten ontmoet en (beter) leren kennen.

Onze actie in het kader van Lentekriebels is dit jaar op zaterdag 15 april van 14.00 – 16.30 uur. Hopelijk tot dan!

Carla Veldhuis en Nynke van den Bergh

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt