zomer

Buurtnieuws

Vijf jaar geleden vierde de Kloosterstraat het honderdjarig bestaan met een groot feest en onthulde de toenmalige wethouder Jannie Visscher een speciaal door Kloosterstraatbewoner Jaap Thoenes ontworpen picknickmeubel: de Kloostertafel. Jaap vond het nu tijd worden voor een opknapbeurt. De jaren van intensief gebruik en van weer en wind begonnen sporen na te laten. Jaap wilde de werkzaamheden gratis verrichten maar er waren natuurlijk toch kosten aan verbonden. De gemeente (Laurens Stiekema) bleek bereid om de verf te betalen. En na een oproep in de straat werd door velen geld gestort op het spaarpotje van de bewoners.

tafel 1

Via Nextdoor Oranjewijk kwamen we op het spoor van Nanneke Groen uit de Nieuwe Boteringestraat die ons haar partytent leende. Hieronder kon het werk droog en stofvrij plaats hebben. Haar partytent bleek een chique exemplaar en Jaap vond het niet verantwoord om het ding dag en nacht onbeheerd te laten staan. Buurman Gerhard Wolters tastte in eigen beurs en kocht een eenvoudige partytent. Het was broodnodig vanwege het slechte weer. Maar goedkoop bleek weer eens duurkoop. Bij een windvlaag stortte de tent uiteen in flarden en losse stokjes. Gelukkig heeft de kwaliteit van het opknapwerk er niet onder geleden.

Jaap heeft samen met buurvrouw Nanda Campos keihard gewerkt en de Kloostertafel staat er voor de komende jaren weer stralend bij.

Tekst: Martha Mol, foto Ineke Kosters en Jan de Noord

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt