zomer

Buurtnieuws

Via de rechtsbijstandverzekering kun je je kosteloos aanmelden bij een stichting, die namens inmiddels 3.000 Groningers een rechtszaak voert tegen de NAM. Als je geen verzekering hebt kost het 100 Euro. Je hoeft geen bevingschade te hebben om hierin te mogen participeren. De zaak gaat over algehele waardevermindering van woningen in aardbevingsgebied. Van de NAM wordt geëist dat zij het bedrag aan waardevermindering overmaakt naar de betreffende woningbezitters, met óf zonder schade door aardbevingen. De Haan Advocaten voert de rechtszaak voor een percentage van de opbrengst. 

De zaak is bepaald niet kansloos. Kortgezegd heeft de rechtbank inmiddels al geoordeeld dat de NAM inderdaad aansprakelijk is voor de waardevermindering. De NAM heeft hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak, maar is ook in gesprek gegaan met het bestuur en onze advocaten om tot een oplossing te komen. Hieronder meer informatie over de betreffende zaak:
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/NAM-moet-waardevermindering-huizen-Groningen-vergoeden.aspx

Als je meer wilt weten over deelname, of je meteen aan wilt melden:
http://www.stwag.gr/aanmelden
  
Werkgroep Bevingen Noorderplantsoenbuurt

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW