zomer

Buurtnieuws

In onze buurt die graag duurzaam wil zijn, is een rommelmarkt om je gebruikte spullen in de roulatie te houden, een heel leuk initiatief. Verspreid door de buurt hangen er posters: het teken dat de bewoner mee doet. Twee dagen verwijderd van de meteorologische zomer, 30 mei, moet een mooie dag worden voor de rommelmarkt. Helaas, het tegendeel is waar. ‘s Morgens hagelbuien met hagelstenen zo groot als knikkers. En maar kijken op de buienradar: wordt het beter vandaag?

Het tijdstip van opbouwen van de kraam wordt zo lang mogelijk uitgesteld. Om 12.30 uur ziet het er gunstig uit en is de kraan boven dicht gedraaid, zo lijkt het. Alles net uitgestald en er komt toch nog een aardige bui. Snel een paar boeken weer naar binnen en vuilniszakken over de rest. Ondanks het snelle optreden toch nog wat “waterschade”. Dat blijkt gelukkig de laatste bui te zijn en in de zon droogt de waterschade weer aardig op. Het wordt gezelliger op straat: vooral op de hoek Kloosterstraat/Selwerderstraat is er gezellige drukte. Voor onze spullen is na de verkoop van een paar oude tijdschriften en cassettebandjes niet zo veel animo meer. Dan maar even de buurt in.

Het aanbod varieert van boeken, puzzels, glaswerk en kleding tot zelfgemaakte kleurige dieren en opgepimpte krukjes. Ten zuiden van de Kerklaan is het meeste te doen. Of er goede zaken gedaan worden? Af en toe komen wat mensen langs met hun gekochte spulletjes. Mijn kop en schotels, waar ik 40 jaar zuinig op geweest ben (20 jaar de kast niet uit geweest), zijn in elk geval duidelijk  “uit”.

Om half 5 vinden we het mooi geweest. Het spul gaat weer naar binnen bij Martha en mijn porselein gaat weer in het kratje, verpakt in kranten: op naar Mamamini. Volgend jaar beter.

Suze van Leeuwen

2015 05 30 Buurtrommelmarkt Faya en Sharon  2015 05 30 Buurtrommelmarkt Selwerderstraat   2015 05 30 Buurtrommelmarkt Selwerderstraat 2

 

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt