zomer

Buurtnieuws

Van 19 april - 22 juni a.s. is in Noorderlicht Fotogalerij (A-Kerkhof 12, toegang gratis) de expositie De Nederlandse Bakbrommer Almanak 2014. Dit naar aanleiding van het verschijnen van De Grote Onvolledige Nederlandse Bakbrommer Almanak 2014 van buurtkunstenaar Mathieu Keuter, vaste columnist van Buurtkrant Noorderplantsoen. Dit grootse project was mede mogelijk dankzij de toekenning van het Hendrik de Vriesstipendium 2012 aan Mathieu. Dit is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge professionele kunstenaars.

'Bakbrommers zijn brommers met drie wielen en een bak voorop. Vroeger waren deze van bakkers, haringboeren en oud-ijzer sjacheraars, maar tegenwoordig heeft zich rond deze handige brommers waarachtig een innovatieve vrijgevochten stoutmoedige luidruchtige subcultuur gevormd. De bakbrommers hebben hier in de maatschappij een Robin Hood-achtig karakter gekregen en passen zo prima thuis in een stoer avonturenboek, maar dan wel eentje die waar gebeurd is en gewoon in de weiden en de steden van Nederland'.

Dichter Tjitse Hofman opent de expositie op zaterdag 19 april om 17:00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. De Grote Onvolledige Nederladse Bakbrommer Almanak 2014, een met de hand vervaardigd kunstenaarsboek, komt uit in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW