zomer

Buurtnieuws

noorderzonHet Noorderplantsoen is momenteel het domein van sjouwers en steigerbouwers. Fietsers moeten eromheen. Er wordt gewerkt aan de opbouw van Noorderzon. In tien dagen wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief - een aantal nieuwe - voorstellingslocaties, barren en terrassen en installaties en natuurlijk de bekende lampjes. Noorderzon vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 28 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Meer informatie op noorderzon.nl. 

 In het noordelijk gedeelte van het festivalterrein komen spiegeltent Pollux en openluchtpodium Apollo - met iedere dag gratis muziek - te staan. Langs de vijver terrassen Paradijsvogel en De Raaf en een nieuw klein podium voor muziek: Podium De Raaf. In het zuidelijk gedeelte komt een terrein speciaal voor kinderen: De Kleine Beer, speellocaties De Vliegende Vis en Kameleon (met programma dat voorheen in containers te zien was), muziekpodium Callisto en spiegeltent Castor en verschillende terrassen. Verdeeld over het plantsoen bieden lokale pachters een divers aanbod aan eten en drinken aan. 

Het volledige programma van Noorderzon is te vinden op noorderzon.nl. Kaarten zijn voorafgaand aan het festival alleen online verkrijgbaar via de website van het festival: noorderzon.nl/programma. In plaats van de Kiosk is er dit jaar De Winkel, waar mensen fysiek terecht kunnen met vragen, tickets kunnen kopen en merchandise. De Winkel is van 18 t/m 28 augustus geopend van 13.00 tot 21.00 uur.

Tijdens het festival blijft het tot vlak voor de voorstelling begint mogelijk online kaarten te kopen, publiek kan - indien er nog kaarten zijn - ter plekke via hun de telefoon online een voorstellingsticket aanschaffen.Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen. De 32e editie van het festival vindt plaats van 18 t/m 28 augustus 2022.

Bron: Groninger Gezinsbode d.d. 11-8-2022, foto: Bram Hulzebos

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW