lente

Buurtnieuws

Noorderzon 2019 Drone shot c Deon Prins 2Vandaag – donderdag 13 augustus – zouden we Noorderzon 2020 openen, onze 30ste editie. Maandag 3 augustus zouden we zijn gestart met onze opbouw. In de hitte, naar nu al een aantal dagen blijkt! De drukte en geluiden van steigerbouwers, klussers, eindeloos veel koffie die gezet moet worden, heftrucks, alle leveringen, kilometers lintverlichting en ‘biggenprikkers’, waterleidingen, stroomvoorzieningen, veel schema’s, Excels, drukte, onder hoogspanning werken. We zien dan altijd onze theoretische voorbereiding, werkelijkheid worden. De eerste gezelschappen zijn aangekomen, geluid wordt getest, vrijwilligersinstructies gegeven, honderden hapjes worden voor u klaargemaakt, bierleidingen aangelegd, wijn ontkurkt, en dan kan het beginnen.

We zijn inmiddels allemaal gevoegd naar de werkelijkheid en bekijken alles per dag. Ik hoop dat u allemaal gezond bent, het allemaal volhoudt en nog ergens naar uitkijkt.

Ik ben ontzettend trots op ‘mijn’ team en op ‘onze’ artiesten en partners en vrijwilligers, dat er nog een programma is gerealiseerd. In zeer korte tijd hebben we ons gekanteld en bieden we zes weken lang, van 14 juli t/m 23 augustus, typische Noorderzonprogrammering aan. Zo hebben we toch duizenden mensen blij kunnen maken met kunstzinnige, innerlijke verrijking. Zo voelden we toch even die gezamenlijke energie, dat samen maken, doen, spelen, beschouwen.

Ik denk dat ik u niet hoef uit te leggen hoe emotioneel ik was bij onze eerste voorstelling. Onze 30e editie is dit jaar ook bekroond met een extra gouden rand: we zijn voor het eerst opgenomen in de BIS met een waanzinnige beoordeling. Ik denk dat ik u ook niet hoef te vertellen, hoe extra vreemd deze unieke tijden werden toen deze beoordeling binnen kwam.

Ik hoop u snel ergens te mogen zien, waar of wanneer dan ook. En in de tussentijd, hoop ik dat het u allemaal goed gaat en u op uzelf en elkaar blijft letten. Blijf elkaar steunen, steun ieder die het nodig heeft, steun de kunsten door zoveel mogelijk te bezoeken waar het kan.

Ik beloof dat ik u op termijn ga berichten over onze toekomst, over ons vervolg, over volgend jaar en volgende jaren.

Met vriendelijke groeten namens Noorderzon Festival of Performing Arts & Society,

Femke Eerland - directeur

Foto: Deon Prins

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt