lente

Buurtnieuws

huiskamerIn Huiskamer Oranjewijk is op donderdag 28 maart om 19.00 uur een Meet-Up van het VPRO tv-programma Tegenlicht. Er wordt dan nagepraat over de Tegenlicht-uitzending Next Generation democratie. Hoe zorgen we ervoor dat mensen weer zeggenschap over hun directe woon- en leefomgeving krijgen, is dan een van de vragen. 
Annemarie Heite, bekend als gezicht van het protest tegen de manier waarop de overheid omgaat met de aardbevingsschade, komt vertellen over haar ervaringen. Ze heeft zich aangesloten bij 'Code Oranje', volgens Heite een ‘beweging die de burger actief wil betrekken bij het beleid’. Ze wil niet langer 'langs de zijlijn staan'.

Ook aanwezig is Joop Hofman van participatiehuis Rode Wouw. Hij vertelt over de internationale beweging van burgerbegrotingen. Met hem zal het burgerbegrotingsspel worden gespeeld dat al succesvol is ingezet in de wijk Emmerhout in Emmen. De avond begint met het bekijken van de Tegenlicht uitzending. De Huiskamer Oranjewijk zit aan de Wilhelminakade 20. Kijk voor meer informatie op de website of facebookpagina van Tegenlicht.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 21-3-2019

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt