zomer

Buurtnieuws

Noorderplantsoen domein van sjouwers en bouwers

noorderzonHet Noorderplantsoen is momenteel het domein van sjouwers en steigerbouwers. Fietsers moeten eromheen. Er wordt gewerkt aan de opbouw van Noorderzon. In tien dagen wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief - een aantal nieuwe - voorstellingslocaties, barren en terrassen en installaties en natuurlijk de bekende lampjes. Noorderzon vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 28 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Meer informatie op noorderzon.nl. 

Lees meer...

Coop Kerklaan vanaf 23-8 week dicht

plusOp dinsdag 23 augustus sluit de Coop-supermarkt aan de Kerklaan om 13.00 uur in verband met de overgang naar de PLUS-formule en de daarmee samenhangende verbouwing en aanpassingen.

Vanaf woensdag 31 augustus om 09.00 uur kun je terecht in de  nieuwe PLUS supermarkt.

Coop Kerklaan wordt PLUS

coopBinnenkort sluiten de deuren van de Coop aan de Kerklaan. Hier opent een nieuwe PLUS supermarkt. Volgens Coop betekent dat nog meer goed eten in de supermarkt, terwijl het vaste team weer voor de klanten klaar staat.

Straat- of buurtfeest? Meld het bij de gemeente

feestBen je van plan om een kleine activiteit te organiseren zoals een straat- of buurtfeest? Meld dit evenement dan minimaal 3 weken van tevoren aan via de gemeentelijke website. Een melding doen is gratis.

Organiseer je een groter evenement of voldoet het feest niet aan de voorwaarden van een kleine activiteit? Vraag dan minimaal 8 weken van tevoren een evenementenvergunning aan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de straat moet worden afgezet of als er meer dan 200 personen aanwezig zullen zijn.

Bron: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 1-7-2022

Van bruin naar groen café

gwEen van de oudste cafés van Groningen, De Groene Weyde, is gisteren feestelijk heropend.

Het bruine café dat in 1652 als herberg De Groene Weyde begon, is zo’n drie jaar buiten bedrijf geweest. Even leek het erop dat de zaak appartementen zou gaan herbergen, maar daar stak de gemeente een stokje voor. Horecaondernemer Matthijs Vinckemöller (restaurant De Biechtstoel, tapaszaken Bodega y Tapas) zag er muziek in. Samen met zijn compagnons Marjorie van der Veen en Ronald Hoeksema van de Handelsfabriek in Tolbert toverde hij het bruine café afgelopen tijd om in Stadscafé De Groene Weyde, waar het draait om lunch, diner en borrel. ,,Het is een stadsicoon dat in ere hersteld wordt. Qua interieur verandert het van een bruin in een groen café. Het is natuurlijk prachtig gelegen aan het Noorderplantsoen.’’

Het stadscafé is vanaf vrijdag voor publiek geopend, vooralsnog vijf dagen per week (woensdag tot en met zondag), maar zodra de personeelsbezetting op orde is, opent Vinckemöller zijn nieuwste etablissement zeven dagen in de week.

Uit: DvhN d.d. 5-4-2-22, foto: Jan Willem van Vliet

Oplooppodium Oranjewijk weer van start

oploopHet Oplooppodium in de Oranjewijk gaat weer van start. Op zondag 27 maart van 16:30 tot 17:30 uur ben je van harte welkom in Buurtcentrum Oranjewijk aan de Prinsesseweg 44-1. Het Oplooppodium is een ontmoetingsuurtje voor en door buurters uit de Oranjewijk. Loop je rond met bijvoorbeeld een gedicht, een lied, een boek, een mooi verhaal of bijzondere foto’s? En past het in tien minuten? Loop dan het podium op. Dit keer vertelt Janke Sinnema een verhaal, gaat Henk Welp in op de geschiedenis van het Noorderstation, is er een live lied en poëzie, en nog veel meer. Wil je langskomen? Dan is opgeven handig. Dan kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De organisatie weet dan hoeveel bezoekers er komen.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 25-3-2022

Containers afgesloten rond nieuwjaar

containerOp maandag 27 december worden de ondergrondse papierbakken in de wijken afgesloten. Op dinsdag 28 december worden alle ondergrondse papiercontainers bij de winkelcentra afgesloten. De textielcontainers zijn weggehaald. Alle papierbakken en -containers worden maandag 3 januari weer geopend. Textielcontainers volgen snel daarna.

Het tijdelijk sluiten is natuurlijk in verband met de veiligheid tijdens oud en nieuw. In deze periode kun je geen oud papier of textiel inleveren. We vragen je dringend geen oud papier of textiel neer te zetten bij afgesloten of verwijderde containers. Verder raden we je aan om eigen afvalcontainers tijdens de jaarwisseling binnen of achter het huis te zetten. Zo kunnen ze niet vernield worden.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 24-12-2021

We komen je Kerstboom weer ophalen

kersrNa oud en nieuw kun je kerstboom weer gewoon aan de weg zetten. Doe dit wel op een dag dat we bij jou in de straat de kerstbomen komen halen. Op de Afvalwijzer 2022 kun je zien wanneer wij in de straat komen. Zet de boom op een plaats aan de straat waar de vrachtauto er goed bij kan. Natuurlijk wel eerst de versiering en de pot of aardkluit verwijderen. De Afvalwijzer vind je op gemeente.groningen.nl/afvalwijzer
 
Je kunt de Afvalwijzer trouwens ook op je mobiel of tablet raadplegen. Met onze gratis app krijg kje alle informatie op maat voor jouw adres. Ook kun je de app zo instellen, dat je een signaal krijgt op de inzameldagen. Zo hoef je nooit meer een inzameldag te missen. Ga naar Google Play of Appstore en installeer de app Afvalwijzer Groningen.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 24-12-2021

Wijkwandelingen met wethouder Carine Bloemhoff

Wijkwandelingen met wethouder Carine BloemhoffCarine Bloemhoff is de wijkwethouder van de Oude Wijken. Normaal gesproken gaat zij regelmatig op bezoek in ‘haar’ wijken. Dat lukt nu helaas niet door corona. Om toch contact te hebben met inwoners van de Oude Wijken gaat zij binnenkort weer wandelingen door de wijken maken met telkens één persoon (uiteraard geheel coronaproof). Zij hoort tijdens deze wandelingen graag wat er goed gaat in de wijk/buurt en wat er beter kan. In dit filmpje kun je zien hoe zij dit gaat doen en je aanmelden als je ook met de wethouder wilt wandelen.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 3-12-2021

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW