zomer

Buurtnieuws

Westersingel twee dagen dicht

singelVan dinsdag 13 december 07.00 uur tot en met woensdag 14 december 16.30 uur wordt op een deel van de Westersingel het asfalt vervangen. Het gaat om het deel tussen de Aweg en de Nieuwe Blekerstraat. Tijdens de werkzaamheden is de Westersingel dicht voor al het verkeer. Auto’s, motoren, fietsers, scooters en voetgangers worden met borden omgeleid.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 9-12-2022

ACM-brug langer dicht: tot 12 december

acmDe ACM-brug over het Reitdiep is helaas langer afgesloten dan eerder gemeld is. De brug is niet tot 1 december, maar tot 12 december 16.00 uur gestremd. Dit komt doordat het werk aan woongebouw Crossroads langer duurt dan oorspronkelijk gepland was.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 25 november 2022

Kledingruilbeurs buurtcentrum Oranjewijk

kledingZaterdag 12 november van 13:30 tot 16:00 uur is er in buurtcentrum Oranjewijk een kledingruilbeurs. Neem je eigen kleding mee en wie weet ga je naar huis met een hele nieuwe garderobe. Kleding die je niet kwijtraakt neem je zelf weer mee.

Buurtcentrum Oranjewijk is aan de Prinsesseweg 44/1.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 4-11-2022

Oekraïens restaurant in de Kerklaan

Valentyna Skochdopol had het niet kunnen bevroeden toen ze begon met haar hulpactie Ukraine Food. Ze verkocht Oekraïense gerechten op de Grote Markt in Groningen. Dat viel zo goed in de smaak, dat ze per oktober een Oekraïens restaurant opent met haar vriendinnen.

DSCF2797 600 x 450Toen de Russen Oekraïne binnenvielen, kon Valentyna Skochdopol (34) niet stil blijven zitten. De geboren Oekraïense woont al jaren in Nederland. De beelden van inslaande bommen, geweervuur en haar vluchtende landgenoten deden haar zeer. Om hulp te bieden besloot ze samen met haar vriendinnen Irina Benkovska (38) en Kateryna Viynchuk (36) typisch Oekraïens eten te verkopen op de Grote Markt in Groningen. Niet alleen om geld in te zamelen voor hulp, maar ook om Nederlanders te laten kennismaken met de culinaire keuken van het land.

Lees meer...

Noorderplantsoen domein van sjouwers en bouwers

noorderzonHet Noorderplantsoen is momenteel het domein van sjouwers en steigerbouwers. Fietsers moeten eromheen. Er wordt gewerkt aan de opbouw van Noorderzon. In tien dagen wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief - een aantal nieuwe - voorstellingslocaties, barren en terrassen en installaties en natuurlijk de bekende lampjes. Noorderzon vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 28 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Meer informatie op noorderzon.nl. 

Lees meer...

Coop Kerklaan vanaf 23-8 week dicht

plusOp dinsdag 23 augustus sluit de Coop-supermarkt aan de Kerklaan om 13.00 uur in verband met de overgang naar de PLUS-formule en de daarmee samenhangende verbouwing en aanpassingen.

Vanaf woensdag 31 augustus om 09.00 uur kun je terecht in de  nieuwe PLUS supermarkt.

Coop Kerklaan wordt PLUS

coopBinnenkort sluiten de deuren van de Coop aan de Kerklaan. Hier opent een nieuwe PLUS supermarkt. Volgens Coop betekent dat nog meer goed eten in de supermarkt, terwijl het vaste team weer voor de klanten klaar staat.

Straat- of buurtfeest? Meld het bij de gemeente

feestBen je van plan om een kleine activiteit te organiseren zoals een straat- of buurtfeest? Meld dit evenement dan minimaal 3 weken van tevoren aan via de gemeentelijke website. Een melding doen is gratis.

Organiseer je een groter evenement of voldoet het feest niet aan de voorwaarden van een kleine activiteit? Vraag dan minimaal 8 weken van tevoren een evenementenvergunning aan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de straat moet worden afgezet of als er meer dan 200 personen aanwezig zullen zijn.

Bron: Nieuwsbrief Oude Wijken d.d. 1-7-2022

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW