zomer

Buurtkranten

Lentekrant 2022

Voorkant LentekrantEn zo vergaten we bijna de digitale versie van de leukste buurtkrant van Groningen ook op de website te plaatsen. De krant is namelijk al een maand geleden in de buurt verspreid.

Gelukkig is het nog volop lente en beslist de moeite waard om meer te lezen over de Noorderplantsoenbuurt en haar buurtgenoten. Mocht je graag een gedrukt exemplaar ontvangen dan kun je een poging wagen bij Copyright in de Kerklaan. Daar zijn wellicht nog wat exemplaren over?!

Ditmaal in 'De Kunst van het maken' aandacht voor Anna Sieben van SCI-ART (www.siebenmedicalart.com). Verder een interview met wijkwethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen. Twee nieuwe redactieleden stellen zich voor, te weten: Alfons Pot en Bart Jongeling. Ook aandacht voor Pizzeria Patrizia die onlangs gestopt is. En nog vele andere lezenswaardige artikelen!

Klik hier 

Winterkrant 2021

Voorkant Winterkrant Noorderplantsoen 2021

De Winterkrant viel vlak voor de kerst op de mat. Dank aan de bezorgers die hierdoor op de valreep nog op pad moesten! Veel artikelen weer van en over buurtgenoten, ondernemers, kunstenaars en met een Kerstverhaal van Alfons Pot. Zie ook zijn website voor meer informatie over hem en zijn werk: https://www.gezapigejackpot.com/dehuisfilosoof

Helaas ook een vertrekkend redactielid. Rieke Doornbos is verhuisd naar een andere buurt.  In haar voorwoord, gelijk ook een nawoord, vertelt zij hier meer over. Wij bedanken Rieke voor haar waardevolle inbreng en redactiewerk in de afgelopen periode. De altijd originele tuinrubriek zal gemist worden door vele buurtgenoten. 

 

De digitale krant is hier te lezen:

2021-12-WINTERKRANT-WEBVERSIE.pdf

Zomerkrant 2021

Voorkant Noorderplantsoen Buurtkrant 2021 kopierenAfgelopen week is de zomerkrant in de Noorderplantsoenbuurt bezorgd. De digitale versie kun je hier lezen.

Mocht de krant niet bij je op de mat zijn gevallen kun je proberen een gedrukt exemplaar bij Copyright Kerklaan op te halen, zolang de voorraad strekt!

Herfstkrant 2021

Voorkant noorderplantsoenbuurtkrant Jeroen MameliDe voorkant van de Noorderplantsoen herfstkrant wordt ditmaal gesierd met een prachtige illustratie van Jeroen Mameli. Met als titel 'Magische herfstboom' Meer informatie over hem op zijn eigen website: https://www.jmmameli.com

 

Lees de buurtkrant hier online, of haal een gedrukte versie op bij Copyright aan de kerklaan (zolang de voorraad strekt!) Met o.a. een artikel over Isolde van Meerwijk in de rubriek 'eenmanszaak in buurt' zij geeft zanglessen en is daarnaast ook koordirigent. De jongens van Cool Vibez in 'De kunst van het maken'. Er is weer een mooie puzzel met als prijs een gegraveerde borrelplank. Jarno Duursma praat ons ditmaal bij over NFT in zijn vaste column met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van artificial intelligence, blockchain en andere techtrends. Kortom veel leesplezier en een mooie herfst gewenst!

Lentekrant 2021

Noorderplantsoen buurtkrant lente2021 voorkantLees hier de Noorderplantsoen lente buurtkrant online. De gedrukte versie ligt als het goed is overal in de buurt op de mat. Mocht dat niet zo zijn dan kan een exemplaar bij Copyright opgehaald worden. Zo lang de voorraad strekt! Veel leesplezier namens de redactie

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW