lente

Zon op alle daken

Zon op alle Daken

Zon o alle daken logo 3

Veel daken in onze buurt zijn wel geschikt om zonnepanelen op te leggen, maar worden niet benut. Anderzijds willen nogal wat buurtbewoners graag zonnestroom uit de buurt gebruiken. Dit vindt de Groenste Buurt jammer. Daarom werken wij samen met de pilot 'Zon op alle Daken'. 

U kunt uw dak beschikbaar stellen voor een klein bedrag per maand aan de opwekcoöperatie die daartoe wordt opgericht. Buurtgenoten kunnen lid worden van de opwekcoöperatie en onder bepaalde voorwaarden korting krijgen op hun energiebelasting.

In tegenstelling tot eerdere berichten is het niet mogelijk zelf te investeren. Voor de voorfinanciering wordt elders vermogen aangetrokken.

Zodra meer bekend is over hoe de pilot precies werkt, kunt u op deze plaats meer informatie verwachten.

Weet u al wel dat u uw dak ter beschikking wilt stellen : mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Daken gezocht!

DSCF1522 450 x 600Voor de pilot Zon Op Alle Daken worden 20 ruime daken in de Noorderplantsoenbuurt gezocht, die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Buurtcoöperatie Groenste Buurt Noorderplantsoen gaat samen met de Groninger Coöperatie Zon Op Alle Daken aan de slag met zonnepanelen voor de buurt. En wel op daken van particuliere huiseigenaren, VvE's en verhuurders. Die krijgen daar jaarlijks een kleine vergoeding per paneel voor.

Dit project wordt georganiseerd voor buurtbewoners, die nu geen toegang hebben tot de voordelen van lokaal geproduceerde zonnestroom. Bijvoorbeeld bij gebrek aan een geschikt dak of voldoende financiële middelen om te investeren in zonnepanelen op eigen dak. 

Zie ook het  het artikel d.d. 23 september in het DvhN

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt