herfst

Wijk Energie Plan

Het Wijk Energie Plan is klaar!

De laatste puntjes staan op de 'i' ! Eindelijk is het dan zover, het plan is klaar!

Aanstaande woensdag 6 november om 17.45 uur wordt het WEP aangeboden aan de wethouder energietransitie, de heer Philip Broeksma. Locatie:  Bramble, hoek Noorderstationstraat/Noorderbuitensingel. Belangstellenden zijn van harte welkom! 

Het Wijk Energie Plan kunt u hier downloaden: Wijk Energie Plan Noorderplantsoenbuurt 

Op 14 november wordt het Wijk Energie Plan gepresenteerd en toegelicht op de informatie-avond van de Groenste Buurt.            Start 20 uur. Locatie: Pura Vida, Akkerstraat 97a, Ingang De Studio.

Wijkenergieplan voor Noorderplantsoenbuurt (zo goed als) klaar

energieplanHet afgelopen half jaar heeft de Groenste Buurt aan het wijkenergieplan gewerkt. Dit plan geeft aan hoe de verschillende partijen in onze buurt (huiseigenaren, huurders, kamerverhuurders, woningbouwcorporaties, Enexis) samen ervoor kunnen zorgen dat onze buurt in 2035 CO2 neutraal is. Het plan is ontwikkeld samen met een aantal bewoners als vertegenwoordigers van de buurt en in samenwerking met de gemeente die in 2035 CO2 neutraal wil zijn.

Namens de gemeente hebben Arjen Terpstra en Johan Duut onze voorstellen verwerkt in de verschillende fases van het plan. 5 Juni is de afsluitende bijeenkomst geweest. De volgende stap is dat het plan naar het college en de gemeenteraad gaat. Ook wordt het plan natuurlijk aan de andere buurtbewoners gepresenteerd. Wanneer en in welke vorm dat gaat gebeuren wordt op tijd gecommuniceerd met flyers en posters en via kanalen als de buurtkrant, buurtsite, Facebook en Nextdoor.

Suze van Leeuwen

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt