zomer

deelautoDe Groenste Buurt is zoals bekend samen met Easy Driving het project ‘elektrische deelauto’ gestart. De auto heeft een permanente plaats bij de laadpaal aan de Tuinbouwdwarsstraat. Sinds kort staat er ook een bordje bij dat deze plaats - de eerste als je aan komt rijden - gereserveerd is voor Easy Driving. Er hebben zich best een aantal mensen opgegeven voor een maandabonnement van 5 euro, maar het gebruik valt nog wat tegen: november: 676 kilometer, 96 uur (vertekend beeld door 2 weken gebruik voor woon-werkverkeer), december: 548 kilometer, 41 uur en januari 405 kilometer en 58 uur.

Het is een ideaal alternatief voor een tweede auto of voor mensen die alleen kleine afstanden rijden. En spotgoedkoop vergeleken met de prijzen die ze in het Westerkwartier gaan vragen volgens het Dagblad (37,50 euro voor het maandabonnement en 24 cent per kilometer en voor niet-abonnees 5 euro per uur). Weliswaar is de actieradius van de Nissan Leaf beperkt tot 100 kilometer, maar als je verder weg wilt zijn er andere auto’s beschikbaar, die echter wel duurder zijn dan de 2,75 per uur voor de Nissan. Maar de abonnementsprijs blijft 5 euro.

Jammer vind ik wel dat sommige gebruikers er slordig mee omgaan. Het is toch een kleine moeite om even je modderschoenen af te stampen en het gras van je kleren te slaan voor je de auto instapt. Het is de bedoeling dat je de auto net zo netjes achter laat als dat je hem aangetroffen hebt en niet gelijk aan Easy Driving meldt dat hij schoongemaakt moet worden: dat doe je alleen voor een ‘grote beurt’, zo 1x per 2 maanden.

Wil je meedoen met ons deelautoproject of meer informatie, kijk dan op www.EasyDriving.eu. Je kunt je daar ook opgeven voor de nieuwsbrief.

Suze van Leeuwen

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW