lente

Elektrische deelauto

Hij staat er voor u!  Dus gebruik hem!

deelautoDe Groenste Buurt is zoals bekend samen met Easy Driving het project ‘elektrische deelauto’ gestart. De auto heeft een permanente plaats bij de laadpaal aan de Akkerstraat. Sinds kort staat er ook een bordje bij dat deze plaats - de eerste als je aan komt rijden - gereserveerd is voor Easy Driving. Er hebben zich best een aantal mensen opgegeven voor een maandabonnement van 5 euro, maar het gebruik valt nog wat tegen: november: 676 kilometer, 96 uur (vertekend beeld door 2 weken gebruik voor woon-werkverkeer), december: 548 kilometer, 41 uur en januari 405 kilometer en 58 uur.

Lees meer...

Elektrische deelauto

nissanIntussen staan er 2 elektrische deelauto's in/bij onze buurt: de eerste elektrische deelauto van de Noorderplantsoenbuurt bij de laadpaal in de Akkerstraat. De tweede is gisteren ( 4 december) geplaatst bij de vrij nieuwe laadpaal aan de Kastanjelaan. Deze is bedoeld voor privégebruik voor 1 auto "deler" en geplaatst om het gebruik van de auto in de Akkerstraat te ontlasten en mogelijk te maken voor de andere autodelers.Het zijn auto's van Easy Driving, een initiatief uit Midwolde in samenwerking met gemeenten en lokale energiecoöperaties. Om een idee te krijgen: de Nissan Leaf (zie foto) met een actieradius van 100 km kost 2,75 per uur en 5 cent per kilometer. Het abonnement kost 5 euro per maand. Het maximum huurtarief is 27,50 per etmaal. Als meerdere personen of gezinnen samen gebruik maken van een elektrische deelauto is dat minder milieubelastend. Voor meer informatie zie de flyer: klik hier voor pag. 1 en hier voor pag. 2. 

Op https://easydriving.eu/ kun je je aanmelden en/of je opgeven voor de nieuwsbrief.

Eerste elektrische deelauto van Groningen in Noorderplantsoenbuurt!

deelauto

Het heeft even op zich laten wachten. Maar de eerste elektrische deelauto van Groningen, een Nissan Leaf, staat nu echt aan de Akkerstraat 26 in de Noorderplantsoenbuurt. De auto kan door omwonenden en belangstellenden gereserveerd en gebruikt worden. De eerste ritten zijn al gemaakt en de reacties zijn positief. Dat was ook het geval tijdens de door Easy Driving uit Midwolde en de Groenste Buurt georganiseerde informatiebijeenkomst eind vorige maand. Verschillende bewoners waren aanwezig om meer over het concept te horen en om vragen te stellen. Klik HIER voor meer informatie. Op termijn komen er nog vier deelauto’s in Groningen, de eerstvolgende aan de Van Wassenaerstraat in de Zeeheldenbuurt.

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt