zomer

Coöperatie

Waarom lid worden van Coöperatie Groenste Buurt?

Word lid van coöperatie Groenste Buurt!

Op 30 augustus 2016 hebben een aantal leden van het Groenste Buurtteam de Coöperatie Groenste Buurt Noorderplantsoen opgericht.

De Coöperatie heeft tot doel om als buurtcoöperatie, waarin we gezamenlijk als leden, op geheel vrijwillige basis, de schouders er onder zetten om onze buurt duurzamer en groener te maken.

Het einddoel is om in 2024 energieneutraal te zijn: we willen net zoveel energie opwekken als we verbruiken. We beginnen met het energieverbruik te verminderen: onze techniekgroep kan bij bewoners een warmtescan maken( voor leden gratis!). Zo zie je waar de kostbare warmte je huis verlaat en kun je zoeken naar oplossingen om dit te voorkomen. De techniekgroep kan je hierin advies geven.

Om het gasverbruik terug te dringen hebben we een aantal pilotwoningen waar verschillende warmtepompen zijn geïnstalleerd. Ook zijn een bedrijf en een woning inmiddels van het gas af. Twee keer per jaar organiseert de Groenste Buurt een Groene Huizenroute : je kunt deze huizen bezoeken en de bewoners vertellen van hun ervaringen. Een hulpmiddel is het boekje’Uw woning aardgasvrij’, een stappenplan waarin je je route kunt uitstippelen om zoveel mogelijk van het aardgas af te komen.

Om zoveel mogelijk energie zelf op te wekken willen we dat er op zoveel mogelijk daken zonnepanelen komen. Regelmatig zijn er collectieve inkoopacties. Omdat niet alle daken geschikt zijn zoeken we naar daken voor postcoderozen en koopt de Coöperatie certificaten van zonnepanelen op Vierverlaten. Nieuw is de pilot ‘Zon op alle daken’ waarbij bewoners hun dak kunnen verhuren of kunnen investeren in panelen op andermans daken ( zie onder het kopje ‘Zon op alle daken’)

Hoe meer leden we hebben, hoe meer activiteiten we kunnen ontplooien en we buiten onze wijk energie kunnen opwekken: onze droom is een ( stuk) eigen windmolen.

Wil je weten waar de Coöperatie voor staat : lees dan onze Statuten.

Wil je lid worden: klik op de link naar het aanmeldingsformulier print het, vul het in en stuur het naar de secretaris.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW