zomer

Groenste Buurt

salderingDe salderingsregeling wordt zeer waarschijnlijk verlengd tot 2021. Deze gunstige regeling zorgt voor een terugverdientijd van tussen de 6 en 10 jaar van zonnepanelen. Omdat de panelen de afgelopen jaren veel goedkoper zijn geworden, wordt de salderingsregeling volgens het kabinet te duur. Als opvolger van het salderen wordt een terugleversubsidie genoemd. Uitgangspunt van de nieuwe regeling is een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. 

Kleinverbruikers kunnen de subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie wordt bovenop de vaste vergoeding uitgekeerd. Die vaste terugleververgoeding spreekt de consument af met zijn energieleverancier. Naar verluidt gaat de slimme meter een belangrijke rol spelen bij het uitvoeren van de nieuwe regeling.

Alle elektriciteitsmeters (analoge draaischijf, conventionele digitale en slimme digitale meters) voldoen nu aan de Elektriciteitswet, waarin de salderingsregeling is vastgelegd. Als de salderingsregeling wordt opgevolgd door een terugleversubsidie zal de Elektriciteitswet wijzigen. Met als gevolg dat de analoge draaischijfmeter dan niet meer aan de nieuwe wet voldoet en verplicht moet worden vervangen. Er wordt dan een digitale versie geplaatst, die de teruglevering apart kan registreren. Op deze manier ontvangt iedereen dezelfde vergoeding.

Nu er meer duidelijkheid is over de toekomst van salderen hoef je niet nóg langer te wachten met het plaatsen van zonnepanelen. Die leveren veel meer op dan een spaarrekening, dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en geven dus een goed gevoel!

Meer op www.zelfenergieproduceren.nl

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW