zomer

Groenste Buurt

De jaarlijkse bloemenmarkt op Goede Vrijdag 30 maart was de start van de regentonnenactie van de gemeente Groningen. Inwoners krijgen bij vrijwel alle bouwmarkten en tuinwinkels in de stad direct €17,50 korting bij inlevering van de bon in de speciale folderkunststof regenton met houtnerf 190 liter

Elk jaar valt er gemiddeld 760 mm water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld om de planten water te geven, maar ook voor het wassen van ramen is het heel geschikt. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton.

Dit is het derde jaar dat de gemeente het benutten van regenwater op deze wijze wil stimuleren. Gedurende een half jaar is bij de  deelnemende bedrijven een regenton te koop met € 17,50 korting. Als voorbeeld: de goedkoopste regenton van 100 liter - goed voor de kleinere stadstuin - kost €35, zonder de korting. De kortingsbon is opgenomen in een speciale folder die in de winkels verkrijgbaar is. Of te downloaden via de gemeentelijke websites en Facebook ‘Operatie Steenbreek Groningen’.

Bron: Stadsnieuws d.d. 29-3-2018

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt