zomer

Groenste Buurt

In december vertelden we dat ProRail (knipperend) groen licht heeft gegeven voor de realisatie van een collectieve zonne-installatie op de overkapping van station Groningen Noord. Dat betekent dat ProRail, de Groenste Buurt en Grunneger Power (GP) officieel gaan samenwerken om het gezamenlijke zonnedak tot een succes te maken. Omwonenden kunnen deelnemen in de minimaal 275 tot maximaal 450 te installeren panelen. Het uiteindelijke aantal hangt af van de wijze van plaatsing, waar nog een beslissing over moet komen. En welk deel ervan ProRail reserveert voor de eigen stroomvoorziening. Station Noord foto

Naar aanleiding van dit bericht kwamen er reacties binnen van meer dan 30 bewoners uit voornamelijk de Noorderplantsoenbuurt. Maar ook uit Selwerd, de Schilderswijk en de binnenstad meldden zich als geïnteresseerden aan. En nog steeds blijven er aanmeldingen binnenkomen! Harry van Ommen, voorzitter van de Groenste Buurt-coöperatie reageerde blij verrast, toen hij dit aantal hoorde: “Mooi dat het storm loopt met de zonnepanelen op het Noorderstation! Het laat zien dat we als buurt echt werk willen maken van verduurzamen!”

Ben je ook geïnteresseerd, maar heb je je nog niet aangemeld? Je kunt nog steeds van je belangstelling blijkgeven via grunnegerpower.nl/interesse-pcr-noorderstation of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit verplicht je tot niets. Je komt op onze e-maillijst te staan, zodat we je een bericht kunnen sturen wanneer de eerste informatiebijeenkomst zijn. Dan is er ook meer bekend over het toewijzen van de panelen.

Anne Huizinga (GP) en Rein Rosing

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt