zomer

Groenste Buurt

In het kader van Let’s Gro organiseerde Grunneger Power op 2 november een duurzame pubquiz in de bovenzaal van Het Concerthuis. Er deden zeven teams van vijf mensen mee. Evert Janse, directeur van OOG, was de quizmaster. De Groenste Buurt deed mee met de techniekgroep, aangevuld met een vrouwelijke noot: “De Techies”. Het was een spannende avond, waarbij de teams elkaar voordurend op de hielen zaten in de race om de eerste plaats. Uiteindelijk moest een “shoot-out” de beslissing brengen.                                                        9 11 2017 DeTechies 600 x 400

De Techies hadden een inkoppertje: die wisten natuurlijk dat de Noorderplantsoenbuurt in 2024 energieneutraal wilde zijn. Wist u dan ook dat: de oppervlakte van de plastic soep twee maal die van de VS beslaat? Dat EAZ bij de kleine houten windmolens staat voor: Enschede aan Zee? Dat in augustus 2017 Groningen 114.227 zonnepanelen telde? Dat in Groningen 14 % van het aantal windmolens op land in Nederland staat? En dat Nederland 18 miljoen fietsen telt?

De Techies eindigden op een gedeelde derde/vierde plaats. Ruimte voor verbetering, maar toch niet onaardig. Wij bedanken GP voor de gezellige avond en hopen op een vervolg.

Suze van Leeuwen

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW