zomer

Groenste Buurt

Beste mensen,

Jaaaaren terug had ik in mijn achtertuin een houten compostbak. Het gebruik was samen met een buurman. In de loop van het leven zijn zowel de bak als de buurman verdwenen. Helaas. De gemeente doet niets meer aan GFT ophalen. Blij toe overigens, het was geen onverdeeld genoegen plaats te zoeken voor die spuuglelijke bak, gft op te slaan en door de smalle gang naar de straat te sjouwen.

compostbak  

In de Trouw-bijlage Tijd van 14/10 las ik over de compostmaker en wormenhotelier Rowin Snijder in Amsterdam. Over wormenhotels die ik ooit ook zelf (met amateuristische ellende) probeerde te maken en -voor mij nieuw - BUURTCOMPOST voor uitsluitend rauwe groeten, fruit en tuinafval (dus geen stank).

Ik heb de laatste jaren veel gemist in de buurt. Zijn er buurtcompost plekken in de Noorderplantsoenbuurt?
Zo niet, zou het wellicht voor onze buurt een goed initiatief/activiteit kunnen worden: in de buurt verspreiden van een paar van die compost-wormen-hotels. Bijv. op gemeentelijk groen? Logisch vervolg op hun eigen strategie van gevel en bomen tuintjes. Meneer Snijder is wellicht er toe te brengen om de lange afstand Amsterdam - Groningen te overbruggen om uitleg, advies, hulp te geven.

Vanwege mijn wat instabiele en langzame leven kan ik niet zelf starten met dergelijke project. Graag hoor ik van jullie.

Groeten van Cora Samethini (Tuinbouwstraat 26), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook http://compostier.blogspot.nl/

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt