zomer

Groenste Buurt

In de laatste buurtkrant vertelde Suze van Leeuwen (penningmeester van de buurtvereniging en van de Groenste Buurt-coöperatie), dat ze wilde overgaan naar een gasvrije woning. Voor de verwarming van de verschillende vertrekken in haar woning aan de Kalverstraat (bouwjaar 1993, 107 m2 oppervlak) kwamen er negen infraroodpanelen aan de plafonds in de verschillende vertrekken. Warm water voor het douchen etc. wordt geleverd door een zgn. doorstroomverwarmer, een verbazingwekkend klein apparaatje, dat werkt op krachtstroom. Koken deed za al elektrisch. Suze probeert zoveel mogelijk stroom zelf op te wekken d.m.v. zeven nieuwe zonnepanelen ad 330 Wattpiek per stuk en vier oudere van elk 120. Verder doet ze aan winddelen. 

Van het gas af foto 2           Van het gas af foto 1 337 x 600  

 

Hoewel ze het de afgelopen winter soms wel een beetje koud heeft gehad, heeft ze toch doorgezet: eind januari hebben monteurs van Enexis haar woning afgesloten van het aardgasnet. Het vermoeden is, dat Suze als enige in de buurt niet meer afhankelijk is van gas. Mochten er toch nog meer voorlopers op dit gebied     zijn, dan hoort het Groenste Buurt-team dat graag! Stuur in dat geval een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten, zelf zien/voelen? Neem dan contact op met Suze, Kalverstraat 24, 050-5733551, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW