zomer

Groenste Buurt

Het Groenste Buurt-team organiseert weer een bijeenkomst over energiebesparing. En wel in café De Bres op donderdag 19 januari van 17 tot 20 uur. Kom op tijd, want anders mis je de soep en broodjes van Broodjeshuis Crossroads. Hier het Affiche.pdf.

bres night

Op het programma staan:
• presentaties door (lokale) deskundigen over HR++ en Triple glas en vloerisolatie, toegespitst op type woningen die veel in onze buurt voorkomen. Wat kost het en wat levert het op? We zullen vragen naar een collectieve korting als meerdere buurtbewoners deze besparende maatregelen laten uitvoeren.
• informatie over de stand van zaken met betrekking tot de vier woningen in onze buurt, die als voorbeeld zullen gaan dienen om energiebesparende toepassingen uit te voeren (meer hierover elders in deze rubriek).

 

• een gesprek tussen de gemeente en ons - bewoners - over hoe wij denken over energie besparen en energie duurzaam opwekken. Hoe wij verwachten dat een energieneutrale Noorderplantsoenbuurt eruit zal zien. Bijvoorbeeld: heeft straks ieder huis zonnepanelen? Maken wij over een paar jaar nog gebruik van aardgas? Of wat komt daarvoor in de plaats? Zien we straks in de buurt alleen nog maar elektrische auto’s? En hoe zorgen we ervoor dat de energievraag naar beneden gaat?
• presentaties door Groningen Woont Slim en Buurkracht over welke informatie en mogelijkheden zij bieden op het gebied van besparen en opwekken van energie.

Indien je interesse hebt voor een collectieve zonnepanelen-aankoopactie, mogelijk met enige korting, dan kun je je daar op deze avond voor inschrijven. Ben je er 19-1 niet bij, geef je belangstelling dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wees welkom en neem vooral je buren mee!

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW