zomer

Groenste Buurt

In stadse wijken lijkt het hip & trendy om voor- en achtertuinen te verharden. Bewoners halen gras en andere groene en bloeiende bodembedekkers eruit, stenen en beton komen ervoor in de plaats. Dat geeft de woonomgeving een kille uitstraling en is bovenal dodelijk voor de stadsnatuur. Vogels, vlinders en bijen hebben namelijk niets te zoeken in zulke tuinen... Daarbij kan het regenwater niet meer 'normaal' de grond intrekken, met overbelasting van het riool als gevolg. Bovendien warmt de aarde op door alle verharding. En, zeg eens eerlijk, waar kijkt u liever naar: naar een hoop stenen òf naar planten, struiken en bomen. Met vogels en vlinders?

 

Dit is dus een pleidooi om de verstening van de stad tegen te gaan. En daarbij als een oplossing de cursus 'Natuurrijk tuinieren' aan te bieden, voor mensen die het zelf lastig vinden om te bedenken hoe zij hun tuin (weer) groen en vooral natuurriendelijk maken.

Op donderdag 12 maart van 19.00 - 21.00 uur start de cursus Natuurrijk Tuinieren bij Tuinland, aan de Peizerweg en 31 maart start dezelfde cursus in Beijum. Opgeven kan via http://dekorenbloemtuinen.nl

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW