zomer

Groenste Buurt

Sinds half januari kunnen inwoners van Groningen meedoen aan de actie ‘Winst uit je woning’. Deze actie is opgezet omdat veel mensen twijfelen over isolatie, over het juiste materiaal of over de kosten. Door met een grote groep mensen gezamenlijk in te kopen en tegelijkertijd een gratis advies aan huis te krijgen, kan een goede prijs en kwaliteit worden gegarandeerd.

Het gemeentelijke energieloket ‘Groningen woont SLIM’ is blij met dit marktinitiatief. Jarenlang zijn er inkoopacties voor zonnepanelen geweest, vaak met grote landelijke partijen. Nu is er dus aandacht voor isolatie, ten onrechte vaak gezien als ‘een hoop gedoe’. Dit initiatief zal deze zorgen kunnen wegnemen, zeker met het huisbezoek dat aan het project is gekoppeld. Meerdere lokale en landelijke isolatiebedrijven bieden op deze grote hoeveelheid isolatiewerkzaamheden. De partij met het beste aanbod mag de offertes aan de inschrijvers uitbrengen. Het feit dat regionale bedrijven meedoen aan deze veiling is ook een reden waarom het energieloket de actie nog eens onder de aandacht brengt. Het kan namelijk werkgelegenheid voor de regio met zich meebrengen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Huizenbezitters kunnen zich – gratis en vrijblijvend - inschrijven via www.winstuitjewoning.nl. Eind maart ontvangen de inschrijvers dan een vrijblijvende aanbieding van de leverancier die als winnaar uit de veiling gekomen is. Vervolgens worden de isolatiemogelijkheden van het huis in kwestie geïnventariseerd en wordt de offerte op maat gemaakt. Iedereen kan daarna voor zichzelf besluiten om de offerte te ondertekenen of toch niet door te gaan. Deze actie van ‘Winst uit je woning’ is uitgezet onder 10.000 woningeigenaren.

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven kan nog tot 7 maart. Meer informatie is te vinden op: www.winstuitjewoning.nl. Regionale bedrijven die mee willen doen met de veiling kunnen ook contact zoeken met Winst uit je woning.

Groningen woont SLIM

Groningen woont SLIM heeft als doel om bewoners te stimuleren te investeren in een energiezuinig huis. Jaarlijks geven huizenbezitters in de stad Groningen zo’n 107 miljoen euro uit aan energie. En Groningen woont SLIM vindt dat dat anders kan. Door beter te isoleren of zelf energie op te wekken kunnen in veel gevallen de energiekosten van burgers drastisch worden verlaagd.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW