zomer

Groenste Buurt

PERSBERICHT

Gratis energietas tijdens Energieweek Energieloket

 

Deze week kunnen alle Groningers die thuis energie willen besparen een energietas t.w.v. €50,- met energiebesparingsproducten ophalen. Dit kan in de “Energieloket-pop-up-store” aan de Oude Boteringestraat 68. De energietas is gevuld met producten zoals LED lampen, een eco-douchekop, stekkerdozen, radiatorfolie, en timers. Het uitdelen van deze lokaal ingekochte producten helpt Groningers om de nodige stappen te zetten in het thuis energie besparen. De Energieloket-pop-up-store is een initiatief van Energieloket Groningen, wat een samenwerking is tussen gemeente Groningen en Grunneger Power, en is van 23-27 juni geopend.

 

Het programma

De Groningse Energieweek is er voor alle Groningers die bezig willen of als bezig zijn met verduurzaming. Het programma biedt ook verduurzamings-advies voor bedrijven, in samenwerking met Groningen Werkt Slim. Kinderen kunnen hun hart ophalen en gratis sokken scoren bij Varkentje Rund, als ze zich deze week inschrijven voor het Junior Energiecoach-spel van aankomend najaar. Ook is er elke dag een spreekuur van Dokter Duurzaam voor onafhankelijk en gratis advies over het verduurzamen van huur- of koopwoning. Daarnaast zijn er leuke workshops te volgen voor mensen die bezig willen met guerilla gardening en wildplukken. In de pop-up store is tevens informatie over geveltuintjes, groene daken te vinden en zaterdag is er een tegel-eruit-plant-erin actie. Er kan ook worden meegedaan aan een winactie om gratis duurzaam te dineren.

 

Uiteraard wordt bij alle activiteiten de corona-maatregelen in acht genomen. Inschrijven voor de activiteiten is daarom verplicht.

 

Energieloket Groningen

Verzamelpunt voor alle activiteiten is het voormalige pand van energiecoöperatie Grunneger Power. Zij verhuizen per 1 juli naar een nieuwe locatie en wijdt in de laatste week van juni haar pand aan het Groningse Energieloket. Het Energieloket is een samenwerking van Grunneger Power en gemeente Groningen. Het onafhankelijke loket wil bewoners in de gemeente Groningen helpen om thuis zelf, of samen te verduurzamen. Meer informatie en het gehele programma van de Energieweek is te vinden op www.grunnegerpower.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Grunneger Power

 

COÖPERATIEVE VERENIGING "GRUNNEGER POWER" U.A.
Oude Boteringestraat 68 | 9712 GN Groningen | T: (0)50 82 00 492

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt