zomer

Groenste Buurt

CursusOp woensdag 12 februari vond in het Floreshuis in de Korrewegwijk de cursus ‘Rekenen met Energie’ plaats. Cursusleider was Frans Debets, expert op het gebied van duurzame energie, die betrokken is bij veel duurzaamheidsprojecten als adviseur van bedrijven en overheden. Hij liet de deelnemers rekenen met energie door in te gaan op de eenheden waarin we over energie en energieverbruik praten: joule, kilowattuur, calorie. Zo werd hun een gemakkelijke manier aangereikt om het concrete verbruik van verschillende huishoudapparaten te berekenen (want: energie = vermogen x tijd).

 

Verder was er aandacht voor de opbouw van de energierekening en van het energiegebruik in het huishouden (elektriciteit is duurder, maar het verbruik van gas veel groter). Het ging verder nog over isolatie, gedragsverandering en zonnepanelen.

De 22 deelnemers waren onder andere verbonden aan de Groenste Buurt, Grunneger Power en de Groene Korrewegwijk. De cursus werd aangeboden als onderdeel van het wijkenergieplan, waarin ook kennisdeling als doelstelling is opgenomen.

Op de website van Frans Debets (www.debetsbv.nl) zijn zeer lezenswaardige columns en blogposts te lezen over allerlei alledaagse dilemma’s over verduurzaming. Een aanrader!

Wouter Marchand

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW