zomer

Groenste Buurt

Groene Huizenroute foto 600 x 450

Ik spreek met Sietske Westerhof, die samen met dochtertje Eefke in het voorjaar meedeed aan de Groene Huizenroute.

* Waarom heb je meegedaan? Ik wilde graag kijken hoe wij op verschillende manieren aan duurzaamheid kunnen werken. Hoe een warmtepomp er bijvoorbeeld uitziet: hoe groot, moeten er veel extra leidingen worden getrokken, hoe ingewikkeld is de installatie? Kijken hoe het in het echt er uitziet. Ik was ook benieuwd naar triple glas. Eefke was erg nieuwsgierig hoe een zonnepaneel er van dichtbij uit ziet.

* Heb je wat opgestoken? 

Ja, bijvoorbeeld dat je voor een  (hybride) warmtepomp ook nog de CV-ketel nodig hebt en daar is dan in ons kleine huisje geen ruimte voor. Ook jammer dat ons huis niet geschikt is voor zonnepanelen.

* Ben je geïnspireerd door wat je hebt gezien?  Ik heb met name gekeken naar hoe we bepaalde dingen in een toekomstig huis kunnen doen om het in één keer duurzaam te verbouwen. Het inductiekoken en de Quooker hebben we helaas gemist, de route was erg uitgelopen. Eefke was helemaal enthousiast door het sedumdak, dus dat moet er ook komen.

* Deel je je kennis met de buren? De buren zijn helaas net verhuisd, maar je kunt samen met de buren wel dingen gezamenlijk oppakken. Door de huisbezoeken gaat alles veel meer leven, omdat je ziet hoe het in de praktijk werkt. Dat stimuleert. Een aanrader, die Groene Huizenroute!

Tekst: Suze van Leeuwen, foto: Sietske Westerhof

N.B.: In het najaar wordt weer een Groene Huizenroute gehouden

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW