zomer

Deze update is verzonden naar bewoners van de Noorderplantsoenbuurt en andere geïnteresseerden, die hebben aangeven belangstelling te hebben voor o.a. zonnepanelen en een groen dak. Mocht je toezending van deze informatie op prijs stellen, geef dat dan even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zetten dan je naam ook op de verzendlijst. 

 

Sinds de vierde update van 2 oktober vorig jaar heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. In een artikel in het begin december uitgekomen winternummer van Buurtkrant Noorderplantsoen (pag. 26) lees je meer hierover en over wat eraan voorafging. Dit artikel staat ook op www.noorderplantsoen.nl onder de button GROENSTE BUURT.

 

Offertes aangevraagd! 

Wat zonnepanelen betreft wordt o.a. gemeld, dat het collectief steeds concretere vormen aanneemt. Dat klopt helemaal, want inmiddels is bij vier 'preferred suppliers' van Grunneger Power (GP) offerte aangevraagd voor plaatsing van 51 panelen bij vijf bewoners en/of groepen. Die 'Preferred suppliers' zijn zoals wellicht bekend bedrijven, die kwalitatief goed werk leveren, het doel van GP steunen én, niet geheel onbelangrijk, aan leden van deze coöperatie korting verlenen. Zodra de collectieve offertes binnen zijn, zal in overleg met GP een keuze worden gemaakt. IJs en weder dienende is dan in de loop van het voorjaar plaatsing van de panelen mogelijk, zodat er daarna optimaal van kan worden geprofiteerd.

 

BTW terug

Kopers van zonnepanelen krijgen een voordeel in de schoot geworpen. Het is namelijk volgens Grunneger Power mogelijk voor particulieren om de BTW over de kosten van aankoop en installatie van zonnepanelen terug te vragen zonder al te veel administratieve rompslomp. In financieel opzicht scheelt dit toch een aardige slok op de borrel.

 

Overige activiteiten

Het Groenste Buurt-team denkt na over de mogelijkheden het werkterrein stapsgewijs uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen en onderhouden van zgn. boomspiegels en het planten van fruitbomen in de buurt. Meer hierover in het artikel Groene Buurtinitiatieven in de laatste buurtkrant (pag. 5.), dat ook opwww.noorderplantsoen.nl is te vinden. Maar je kunt ook denken aan energiebesparing en het beeld brengen van mogelijkheden daartoe. Bijvoorbeeld een warmtescan van de buitengevels van woningen. Hierbij is wellicht samenwerking met de gemeente Groningen mogelijk. Op de site www.ehbe-groningen.nl meer hierover (ehbe = eerste hulp bij energiebesparing).

 

Mocht je nog andere groene ideeën hebben of weten van initiatieven op dit gebied in de buurt, geeft dit dan door aan het buurtbestuur in de persoon van Suze van Leeuwen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Nuttige site: www.subsidiewijzer.nl

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt